Παρασκευή 28 Ιουνίου 2024

Ο ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ ΣΤΟΝ Ι.Ν ΑΓΙΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ

Την Παρασκευή 28 Ιουνίου 2024, με ευχή και ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ Χρυσοστόμου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φιλαδελφείας, του Οικουμενικού Πατριαρχείου, κ. Μελίτων, χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου Πατρών. 

Προ της απολύσεως ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε με συγκίνηση του ενορίτας του Ιερού Ναού Αγίου Νεκταρίου Πατρών οι οποίοι κατά τα δίσεκτα χρόνια της Μικρασιατικής καταστροφής φιλοξένησαν, παρηγόρησαν και ανακούφισαν τον πόνο των προσφύγων αδελφών Ελλήνων της Μικράς Ασίας οι οποίοι βρήκαν καταφύγιο στην πόλη των Πατρών. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στον έργο του Αγίου των Πατρών, Αγίου Γερβασίου, ο οποίος μερίμνησε και δαπάνησε εαυτόν για τους πρόσφυγες που εγκαταστάθηκαν στην Πάτρα. Οι άνθρωποι αυτοί έφεραν μαζί τους μαρτυρία Χριστού και Ελλάδος, εργάστηκαν και προέκοψαν στην Πάτρα, ποτέ χωρίς να λησμονήσουν τις ρίζες της φυλή μας.

Ο Θεοφιλέστατος εμφανώς συγκινημένος ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την τιμή και ευλογία να λειτουργήσει στην ενορία ένας ιεράρχης του Οικουμενικού Θρόνου. Τον παρακάλεσε δε πάντοτε να προσεύχεται για το ιερατείο, τους ενορίτας και εν γένει την αγιοτόκο πόλη των Πατρών.



 












 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...