Τρίτη 25 Ιουνίου 2024

Ο ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΚΕΡΝΙΤΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΟΝΤΕΣ Ι.Ν. ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΟΣ ΠΑΤΡΩΝ


Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος χοροστάτησε την παραμονή της Πεντηκοστής στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδας Γλαύκου - Ζαρουχλεΐκων Πατρών. 
  
Την Κυριακή  της Πεντηκοστής το πρωί χοροστάτησε και ετέλεσε τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Ψαθοπύργου. 

Την Κυριακή το απόγευμα χοροστάτησε στην Ακολουθία του Μεγάλου Εσπερινού στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Πατρών. 

Την Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος το πρωί ετέλεσε την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Άνω Αλισσού. 

Την Δευτέρα το απόγευμα χοροστάτησε στην ακολουθία του Εσπερινού, της Ιεράς Παρακλήσεως και προεξήρχε της Ιεράς Λιτανείας στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Πατρών.  

Στις ομιλίες του ο Θεοφιλέστατος μεταξύ άλλων ετόνισε ότι  η εορτή της Πεντηκοστής μας μεταφέρει στο υπερώο της Ιερουσαλήμ όπου οι μαθητές του Κυρίου είναι συγκεντρωμένοι διότι προσμένουν την εκπλήρωση της υπόσχεσης του Σωτήρος Χριστού για την έλευση του Αγίου Πνεύματος. Η υπόσχεση έγινε πραγματικότητα, την ζουν οι μαθητές και οι χιλιάδες του λαού που είναι συγκεντρωμένοι στην Ιερουσαλήμ. Είδαν το Πνεύμα το Άγιον να κατέρχεται εν είδη  πυρίνων γλωσσών. Η φωτιά, είπε ο Θεοφιλέστατος, φωτίζει, θερμαίνει και καθαρίζει. Οι μαθητές έγιναν πάνσοφοι, έγιναν διδάσκαλοι της οικουμένης, θέρμανε τις καρδιές τους, τους έκανε θαρραλέους, άγρυπνους. Δώδεκα πύρινοι άνθρωποι άλλαξαν τον κόσμο. Η φωτιά που καθαρίζει, καθάρισε τις καρδιές των Αποστολών από τις σκιές και τα λάθη. 

Σκοπός της ζωή μας είναι να αποκτήσουμε Πνεύμα Άγιον δια της θερμής προσευχής, της μυστηριακής ζωής, της άσκησης και της τήρησης των Θείων εντολών. 

Κλείνοντας ο Θεοφιλέστατος μετέφερε τις εγκάρδιες πατρικές  ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ. κ. Χρυσοστόμου για έτη  πολλά, ευλογημένα και αγιασμένα.




















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...