Σάββατο 11 Μαΐου 2024

ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΑΡΕΚΚΛΗΣΙΟ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ΤΟΥ ΘΕΟΛΟΓΟΥ, ΙΕΡΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ

Με λαμπρότητα εόρτασε η Αποστολική Εκκλησία των Πατρών, την Τετάρτη 8 Μαΐου 2024, την ιερά μνήμη του Ηγαπημένου, Επιστηθίου Μαθητού του Κυρίου, Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου.

Οι ιερές Ακολουθίες ετελέσθησαν στον Ιερό Ναό του Αγίου (Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο), ο οποίος εκτίσθη κατά το έτος 1899, υπό του αοιδίμου Ιεράρχου, Αρχιεπισκόπου, τότε, Πατρών και Ηλείας και μετέπειτα Μητροπολίτου Πατρών, Ιεροθέου του Μητροπούλου.

Ο Ιερός Ναός ανακαινίσθηκε εκ θεμελίων υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ. Χρυσοστόμου και κατέστη όντως κόσμημα της τοπικής Εκκλησίας. Στον ιερό αυτό Ναό τελούνται όλες οι ιερές Ακολουθίες κατά το τυπικό της Εκκλησίας.

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος προέστη στην Θεία Λειτουργία και στον μεθέορτο Εσπερινό. Εν πληθούση Εκκλησία εκήρυξε και τον θείο λόγο, με κέντρο πάντοτε την πανσεβάσμια μορφή του Θεολόγου Μαθητού, ο οποίος εστάθη κάτω από τον Σταυρό του Σωτήρος ημών μαζί με την Παναγία Μητέρα Του, την Οποία παρέδωσε ο Κύριος στον Ιωάννη. Έγραψε το ιερό Ευαγγέλιο που φέρει το όνομά του, την ιερά Αποκάλυψη και τις Καθολικές Επιστολές του.

Η συμμετοχή του ευσεβούς λαού ήταν μεγάλη. 

Το απόγευμα της Τετάρτης, μετά τον μεθέορτο Εσπερινό και την Ιερά Παράκληση, λιτανεύθηκε η ιερά εικόνα του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου, πέριξ του Ιερού Ναού.






























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...