Κυριακή 28 Απριλίου 2024

Ο ΘΕΟΦΙΛΕΣΤΑΤΟΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΚΕΡΝΙΤΣΗΣ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΑΓΙΩΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΙ ΕΛΕΝΗΣ ΑΓΥΙΑΣ, ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΩΝ ΒΑΪΩΝ ΠΡΩΙ


Την Κυριακή των Βαΐων 28 Απριλίου 2024 το πρωί, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος χοροστάτησε της Ακολουθίας του Όρθρου και προεξήρχε της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Αγυιάς Πατρών.

Κατά το Κοινωνικό ανεγνώσθη, υπό του προϊσταμένου του ως άνω Ιερού Ναού Αρχιμανδρίτου π. Κωνσταντίνου Θεοδωροπούλου, η Εγκύκλιος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ.  Χρυσοστόμου επί τη εισόδω εις την Αγίαν και Μεγάλη Εβδομάδα. 

Προ της απολύσεως ο Θεοφιλέστατος, αφού μετέφερε τις πατρικές ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ. Χρυσοστόμου για καλή και ευλογημένη Μεγάλη Εβδομάδα και καλή Ανάσταση, απευθύνθηκε σύντομα προς το πολυπληθές εκκλησίασμα αναφερόμενος στην θριαμβευτική είσοδο του Κυρίου στα Ιεροσόλυμα.
Ιδιαίτερα εστίασε στο υποζύγιο, το ονάριο επί του οποίου εκάθισε ο Κύριος. Αποτελεί άφωνο διδάσκαλο, σύμβολο των γνήσιων φίλων του Χριστού. Χωρίς να έχει δικό του θέλημα υπακούει αδιαμαρτύρητα στις προσταγές του αναβάτη του, προχωρεί αδιάφορα για τις τιμές και δεν του κάνουν εντύπωση οι δόξες. Έτσι και εμείς, χριστιανοί μου, να πορευόμαστε στη ζωή μας με τελεία υπακοή στο θέλημα του Κυρίου μας Ιησού Χριστού.

Τον Θεοφιλέστατο συνόδευσαν οι Διάκονοι π. Παναγιώτης Λάγιος και π. Παναγιώτης Γιαννόπουλος.


















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...