Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης στο Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου


Την Τετάρτη 27 Μαρτίου 2024 ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος ετέλεσε στον Ιερό Ναό  Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου, Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο Πατρών, την Ακολουθία του Μεγάλου Αποδείπνου. Στην ομιλία του ανέλυσε τον κατανυκτικό ύμνο: "Κύριε των Δυνάμεων, μεθ' ημών γενού, άλλον γαρ εκτός σου βοηθόν, εν θλίψεσιν ουκ έχομεν, Κύριε των Δυνάμεων, ελέησον ημάς". Δι' αυτού του ύμνου παρακαλούμε των Βασιλέα των ουρανών, τον Βασιλέα των Αγγέλων, τον Κύριο των δυνάμεων, τον Κύριο των Αγγέλων να είναι μαζί μας, κοντά μας, βοηθός στις θλίψεις και τις δυσκολίες μας. Τον παρακαλούμε να έρθει μαζί μας. "Έλα Κύριε εσύ που είσαι η παρηγοριά μας, ο Κύριος των πάντων, έλα να μας δώσεις δύναμη". 

Η προσευχή μας δίνει δύναμη, για να αντιμετωπίζουμε ορατούς και αοράτους εχθρούς. Εμείς έχουμε πάθη, έχουμε αδυναμίες και ατέλειες και παρακαλούμε τον Κύριο να γίνει βοηθός μας για να απαλλαγούμε από την αμαρτία. Εμείς οι χριστιανοί έχουμε βοηθό στις δυσκολίες και τις θλίψεις μας, τον Κύριο μας. Γι' αυτόν, το λόγο αδελφοί μου, να καταφεύγουμε στην Αγία μας Εκκλησία και στα Ιερά Μυστήρια και όχι στους μάγους, στα μέντιουμ, στις χαρτορίχτρες, στις καφετζούδες και σε όλες τις πόρτες του διαβόλου. Να λέμε την ευχή, Κύριε Ιησού Χριστέ ελέησον με τον αμαρτωλό, που μαστίζει τους δαίμονες και μας δίνει δύναμη και χάρη για να βαδίζουμε το δρόμο της σωτηρίας και του αγιασμού. 

Τέλος, μετέφερε τις πατρικές ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου για καλή συνέχεια στον αγώνα τον πνευματικό και για έτη ευλογημένα και σωτήρια.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...