Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2022

ΚΥΡΙΑΚΗ ΠΡΟ ΤΗΣ ΥΨΩΣΕΩΣ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΠΑΝΤΑΝΑΣΣΗΣ ΠΑΤΡΩΝ


Την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2022 ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Παντανάσσης Πατρών.  

Ο Θεοφιλέστατος στην ομιλία του αναφέρθηκε στο γεγονός της ευρέσεως του Τιμίου υπό της Αγίας Ελένης καθώς και στον τρόπο με τον οποίο καθιερώθηκε η εορτή της Υψώσεως την 14 Σεπτεμβρίου κάθε έτους. 

Προέτρεψε τους πιστούς να φέρουν πάντοτε επί της καρδίας και του στήθους των τον Τίμιο Σταυρό, ως μαρτυρία και όπλον κατά του διαβόλου. Ο Τίμιος Σταυρός που είναι το σύμβολο της αγάπης, της θυσίας, της προσφοράς και της διακονίας να μας υπενθυμίζει πάντοτε τη σταύρωση των παθών μας και του κακού εαυτού μας. Δεν πρέπει να λησμονούμε ότι τον Σταυρό τον διαδέχεται πάντοτε η Ανάσταση.

Ο Θεοφιλέστατος τέλος ευχήθηκε οι χριστιανοί να βιώνουν στη ζωή τους τη χαρά που ένοιωσε η Αγία Ελένη μέσα στην καρδιά της κατά την εύρεση του Τιμίου Σταυρού. 

Κλείνοντας μετέφερε προς το πολυπληθές εκκλησίασμα τις άπειρες, εγκάρδιες, πατρικές ευχές του αγγέλου της τοπικής μας Εκκλησίας του Σεπτού Πατρός και Ποιμενάρχου μας Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ. κ. Χρυσοστόμου για έτη πολλά, ευλογημένα, αγιασμένα, θεοσκέπαστα και θεοφρούρητα.
















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...