Τρίτη 16 Αυγούστου 2022

ΚΥΡΙΑΚΗ Θ' ΜΑΤΘΑΙΟΥ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΕΛΕΟΥΣΗΣ

 

Την Κυριακή 14 Αυγούστου 2022 ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος μετέβη στην ιστορική Ιερά Μονή Παναγίας Ελεούσης Πιτίτσας Πατρών και τέλεσε την Θεία Λειτουργία εν πληθούση εκκλησία.

Το Μοναστήρι είναι κτισμένο κοντά στο χωριό Πιτίτσα σε τόπο ερημικό και δεν υστερεί καθόλου σε φυσική ομορφιά. Όταν ο προσκυνητής περάσει τη μεγάλη πύλη της Μονής νιώθει ησυχία, γαλήνη και ειρήνη να βασιλεύει παντού. Διακατέχεται από ένα ιερό πόθο να εισέλθει στο Ναό για να προσκυνήσει την Βασίλισσα των Ουρανών, την Υπεραγία Θεοτόκο.

Η Γερόντισσα Μακαρία και οι αδελφές της Ιεράς Μονής πάντοτε καλοδέχονται τους προσκυνητές και τους απευθύνουν λόγους πνευματικούς κατά το μοναστηριακό κέρασμα.

Ο Θεοφιλέστατος στην ομιλία του αναφέρθηκε στην ευαγγελική περικοπή της Κυριακής Θ' Ματθαίου. Ο Χριστός, μετά το θαύμα του πολλαπλασιασμού των πέντε άρτων, ανέβηκε στο όρος για να προσευχηθεί, ενώ στο πλοίο οι Μαθητές υπέφεραν από τα κύματα. Σε αυτήν την δύσκολη στιγμή ο Χριστός ήλθε περπατώντας πάνω στα κύματα και πρώτα θεράπευσε την ολιγοπιστία του Πέτρου και μετά κατέπαυσε τον άνεμο με αποτέλεσμα να ηρεμήσουν οι υπόλοιποι Μαθητές.

Ο Θεοφιλέστατος τόνισε ότι πίστη σημαίνει εμπιστοσύνη στο Θεό και το Άγιο θέλημά του. Προέτρεψε τους πιστούς να μην χάνουν την ελπίδα τους και να αναζητούν καταφύγιο στον ασφαλή λιμένα της Ορθοδόξου Εκκλησίας, μακριά από τις τρικυμίες και τις σειρήνες της αμαρτίας.

Κλείνοντας αναφέρθηκε στην μεγάλη προσφορά του Ορθοδόξου Μοναχισμού στην Ορθοδοξία και τον Ελληνισμό.

Ο Θεοφιλέστατος μετέφερε στη Γερόντισσα, τη συνοδεία της και τους ευλαβείς προσκυνητές τις εγκάρδιες ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου για έτη πολλά, ευλογημένα, θεοσκέπαστα και θεοφρούρητα.































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...