Σάββατο 13 Αυγούστου 2022

ΙΕΡΑ ΑΓΡΥΠΝΙΑ ΣΤΟΝ Ι. Ν. ΑΓΙΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ

 

Την Τετάρτη  10 Αυγούστου 2022 τελέσθηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου Πατρών Ιερά Αγρυπνία προεξάρχοντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κερνίτσης κ. Χρυσάνθου. Κατά την Ιερά Αγρυπνία εψάλλησαν τα Εγκώμια της Υπεραγίας Θεοτόκου.

Στην ομιλία του ο Θεοφιλέστατος αναφέρθηκε στην μεγαλύτερη θεομητορική εορτή, το Πάσχα του καλοκαιριού, την Κοίμηση της Υπεραγίας Θεοτόκου. Οι χριστιανοί τιμούν ιδιαιτέρως την Παναγία γιατί είναι εκείνη που γέννησε τον Ίδιο τον Θεό, ο οποίος και πρόσφερε την σωτηρία στο ανθρώπινο γένος, αλλά και διότι η Παναγία είναι εκείνη που μας παραστέκεται σε κάθε περίσταση. Είναι η βοηθός μας στις δύσκολες στιγμές της επίγειας ζωής μας. 

Κατά την εορτή της Κοιμήσεως της ενθυμούμαστε ότι η  Μητέρα της Ζωής, η Μεγάλη μας Μάνα,  μεθίσταται προς την όντως Ζωή, τον Υιό και Θεό Της, χωρίς όμως να αφήνει ορφανό τον κόσμο. «Η πηγή της ζωής εν μνημείω τίθεται», όμως «κλίμαξ προς ουρανόν ο τάφος γίνεται».

Η τιμή προς την Θεοτόκο είναι πάντοτε από τις πλέον ζωηρές φανερώσεις της ορθοδόξου ευσεβείας σε κάθε γενεά. Η Παναγία είναι το πνευματικό στολίδι της Ορθοδοξίας. Το πρόσωπο της Παναγίας τραβά σαν μαγνήτης τις ευσεβείς ψυχές, τις εμπνέει, τις ησυχάζει και τις παρηγορεί.

Διά τούτο ο Θεοφιλέστατος τόνισε την ανάγκη προετοιμασίας των πιστών για να γιορτάσουν αληθινά τη μεγάλη εορτή. Ήδη από την 1η του μηνός Αυγούστου στις εκκλησίες ψάλλονται καθημερινά Ιερές Παρακλήσεις προς την Παναγία και οι πιστοί χριστιανοί νηστεύουν και  προσέρχονται με ευλάβεια στα Ιερά Μυστήρια της εξομολογήσεως και της Θείας Κοινωνίας. Προέτρεψε να καταφεύγουμε στη Θεοτόκο σε κάθε φουρτούνα της ζωής και εκείνη, κρατώντας μας από το χέρι, θα μας οδηγεί πάντοτε στο ασφαλές λιμάνι, τον Υιόν και Θεόν της. 

Κλείνοντας ο Θεοφιλέστατος μετέφερε τις εγκάρδιες ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου για έτη πολλά, ευλογημένα, θεοσκέπαστα και θεοφρούρητα.

































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...