Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2021

O ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΚΕΡΝΙΤΣΗΣ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ ΣΑΡΑΒΑΛΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ

 

Την Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2021, στον Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων (παρεκκλήσιον του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Σαραβαλίου Πατρών) ετελέσθη Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κερνίτσης κ. Χρυσάνθου.

Στην ομιλία του ο Θεοφιλέστατος ετόνισε ότι οι Άγιοι Ανάργυροι επένδυσαν στην τράπεζα του ουρανού και στην αιωνιότητα, ενώ θα μπορούσαν να αποκτήσουν πολλά υλικά αγαθά μέσα από την Ιατρική εν τούτοις αγωνίστηκαν να θησαυρίσουν εις τον ουρανό. Η αμοιβή τους ήταν να οδηγούν τους ανθρώπους κοντά στον Κύριο, στον Σωτήρα του κόσμου Ιησού Χριστό. Θεράπευαν ανίατες ασθένειες που δεν μπορούσαν να θεραπεύσουν άλλοι γιατροί. Ο λόγος είναι ότι αξιοποιούσαν την προσευχή και την πίστη.

Ας πράττουμε και εμείς το καλό, το αγαθό και το θεάρεστο στην ζωή μας, να αποφεύγουμε το κακό και την αμαρτία για να αξιωθούμε της χαράς του Παραδείσου.

Κλείνοντας ο Θεοφιλέστατος μετέφερε τις θερμές εγκάρδιες ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου για έτη πολλά, ευλογημένα και αγιασμένα.



 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...