Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2021

H ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΟΣΙΟΥ ΑΡΣΕΝΙΟΥ ΤΟΥ ΚΑΠΠΑΔΟΚΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ

Με τις ευχές και ευλογίες του σεπτού Ποιμενάρχου μας Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου εορτάστηκε με τη δέουσα λαμπρότητα και εκκλησιαστική ιεροπρέπεια η μνήμη του Οσίου Πατρός ημών Αρσενίου του Καππαδόκου του Θαυματουργού στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Πατρών, όπου παραπλεύρως είναι αφιερωμένο στον Άγιο το Παρεκκλήσιο της Ενορίας και φυλλάσεται απότμημα του Ιερού Λειψάνου Του.

Την παραμονή της εορτής, Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2021, τελέσθηκε ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Κανάγκας κ. Θεοδοσίου, ο οποίος στην ομιλία του αναφέρθηκε στον θαυμαστό βίο του Αγίου και στις ιάσεις που επιτελεί από τις αδιάλειπτες παρακλήσεις των πιστών, δίνοντας και το παράδειγμα της τεκνοποιίας.

Το βράδυ της ιδίας ημέρας τελέσθηκε Ιερά Αγρυπνία προεξάρχοντος του Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών Αρχιμανδρίτου Αρτεμίου Αργυροπούλου.

Κατά τη σύντομη προσλαλιά του ο Πανοσιολογιώτατος τόνισε τη σημασία των αρετών που πηγάζουν από την επίγεια εν Χριστώ ζωή των Αγίων και την εφαρμογή που έχουν σήμερα στη σύγχρονη ζωή του κόσμου.

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής, Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2021, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος χοροστάτησε στην Ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια τέλεσε την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία μετά θείου κηρύγματος, αναλύοντας τον οσιακό βίο του Οσίου Αρσενίου και τη χρησιμότητα της πνευματικής ζωής στην ψυχική υγεία των ανθρώπων.

Ανήμερα το απόγευμα ετελέσθη ο Μεθέορτος Εσπερινός και εψάλη το Μνημόσυνο των Κτητόρων του Ιερού Ναού.

Την Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2021 το απόγευμα θα τελεσθή η ακολουθία του Εσπερινού και θα ψαλή η Ιερά Παράκληση ενώπιον των Λειψάνων του Αγίου.



 


















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...