Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2021

Η εορτή της Αγίας Αικατερίνης της Πανσόφου στην Πάτρα

Το διήμερο 24 και 25 Νοεμβρίου 2021 πανηγύρισε ο Ιερός Ναός της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Αικατερίνης, παρεκκλήσιον του Ι. Ναού Αγίου Δημητρίου Πατρών. Το απόγευμα της Τετάρτης 24 Νοεμβρίου ετελέσθη ο Μ. Πανηγυρικός Εσπερινός, μετ' αρτοκλασίας. Κατόπιν, το εσπέρας Ιερά Αγρυπνία, αντί πρώτης πρωινής Θείας Λειτουργίας. Την κυριώνυμο ημέρα, Πέμπτη 25 Νοεμβρίου, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος, μετά από ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου, χοροστάτησε στον Όρθρο και προεξήρχε της Πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας, πλαισιούμενος από τους εφημερίους της ενορίας και από κληρικούς της τοπικής Εκκλησίας. 

Κατά το κήρυγμά του ο Θεοφιλέστατος, ανέφερε στο εκκλησίασμα τα περί του Βίου της τιμώμενης Αγίας, ενώ παίρνοντας αφορμή από το μαρτύριό της, τόνισε την αξία που έχει η σταθερότητα στην πίστη. 

Η Αγία έμεινε ακλόνητη και εδραία στα πιστεύω της. Δεν παρασύρθηκε από τα του κόσμου τερπνά, δεν ενέδωσε στους πειρασμούς, δεν δελεάστηκε από τα υλικά αγαθά και την εφήμερη δόξα. Δόξαζε συνεχώς το Όνομα του Αναστάντος Χριστού, του "Νυμφίου" της καρδίας της. 

Ως άμωμος νύμφη το μόνο που τήν ενδιέφερε ήταν η κληρονομία της Επουρανίου Βασιλείας. Πλήρης Χάριτος από το Άγιο Πνεύμα, δόξαζε σε όλη την επίγεια ζωή της τον Κύριο, επειδή γνώριζε το Κυριακό ρηθέν: "τους δοξάζοντάς με αντιδοξάσω".

Κλείνοντας την ομιλία του, μετέφερε σε όλους τις ευχές και ευλογίες του Αγγέλου της των Πατρέων Εκκλησίας, του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου για έτη πολλά, ευλογημένα και αγιασμένα.
















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...