Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2021

Ο ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΚΕΡΝΙΤΣΗΣ ΣΤΟΝ Ι.Ν ΑΓΙΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ

Το Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2021 ετελέσθη στον Ι. Ναό Αγίου Νεκταρίου Πατρών Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κερνίτσης κ. Χρυσάνθου, με τη συμμετοχή ιερέων και διακόνων της Ιεράς Μητροπόλεώς μας. Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας εψάλη Αρχιερατικό Μνημόσυνο, υπέρ μακαρίας μνήμης και αιωνίου αναπαύσεως της ψυχής του μακαριστού Φωτίου Μπιλιανού.

Στην ομιλία του ο Θεοφιλέστατος ανεφέρθη στη μεγάλη σημασία που έχουν για την ανάπαυση και τη σωτηρία της ψυχής του κάθε κεκοιμημένου χριστιανού τα ιερά μνημόσυνα και η προσευχή. Έφερε ως παράδειγμα τους Αγιορείτες πατέρες, οι οποίοι ειδικά κατά την ταφή του κάθε κεκοιμημένου αδελφού και καθ’ όλη τη διάρκεια μέχρι και το τεσσαρακονθήμερο Μνημόσυνο ανελλιπώς προσεύχονται, λέγοντας με θέρμη την ευχή: «Κύριε Ιησού Χριστέ, Ελέησον την ψυχή του Δούλου Σου»!

Σημείωσε παρακάτω, πως ο κάθε άνθρωπος πρέπει να επιδιώκει με τις πράξεις και τη βιωτή του την είσοδό του στον Παράδεισο. Η εν Θεώ πορεία του ανθρώπου που αγωνίζεται για όλα αυτά, καθιστά τον ίδιο «ουράνιο άνθρωπο και επίγειο άγγελο», φωτεινό παράδειγμα και οδοδείκτη για τους συνανθρώπους του, αλλά  και τον  κόσμο ολόκληρο.

Κλείνοντας την ομιλία του, μετέφερε προς το εκκλησίασμα τις πατρικές ευχές και ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών, κ.κ. Χρυσοστόμου, για έτη πολλά, ευλογημένα και αγιασμένα, πλήρης Χάριτος Επουρανίου.


 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...