Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2021

Η ΕΞΟΔΙΟΣ ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΥ ΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΤΣΟΥΛΗ

Την Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2021, προεξάρχοντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κερνίστης κ. Χρυσάνθου ετελέσθη στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Άνω Βελιτσών Αχαΐας  η εξόδιος ακολουθία του μακαριστού πρεσβυτέρου π. Κωνσταντίνου Κατσούλη, ο οποίος εχρημάτισε εφημέριος στις ενορίες Άνω και Κάτω Βελιτσών και στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου Ριόλου Αχαΐας

Στην ομιλία του ο Θεοφιλέστατος ανέφερε ότι ένας σεμνός και ταπεινός Ιερεύς της Αποστολικής Εκκλησίας των Πατρών ο π. Κωνσταντίνος Κατσούλης εκλήθη να εγκαταλείψει τα του κόσμου  τερπνά και να πορευθεί στη θριαμβεύουσα Εκκλησία. Ο σκοπός της υπάρξεώς μας είναι η Βασιλεία του Θεού, ο παράδεισος, και ο κεκοιμημένος αδελφός μας, ως λειτουργός του Κυρίου ετοιμαζόταν γι΄αυτήν την ουράνια πατρίδα, όπως πρέπει να πράττει κάθε χριστιανός.

Άλλωστε με την πίστη και την ζωή μας οι κληρικοί διδάσκουμε ότι ο θάνατος είναι ένας μεγάλος ύπνος και ο ύπνος ένας μικρός θάνατος. 

Αδελφοί μου τα σώματα των ανθρώπων θα ξυπνήσουν κατά την δευτέρα παρουσία του Σωτήρος Χριστού καθώς ομολογούμε στο Σύμβολο της πίστεως, οι δε ψυχές έως τότε προγεύονται ή της χαράς του παραδείσου ή της λύπης της κολάσεως.

Κλείνοντας ο Θεοφιλέστατος μετέφερε τις συλλυπητήριες ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ Χρυσοστόμου προς τους οικείους του μακαριστού π. Κωνσταντίνου και ευχήθηκε να είναι η μνήμη αυτού αιωνία και να απολαμβάνει των αγαθών του Ουρανίου Θυσιαστηρίου.


 






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...