Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2021

Ο ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΚΕΡΝΙΤΣΗΣ ΣΤΟΝ Ι.Ν. ΑΓΙΟΥ ΑΝΔΡΕΟΥ ΠΑΤΡΩΝ

Την Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2021 ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος ετέλεσε τη Θεία Λειτουργία στο Νέο Ιερό Ναό Αγίου Ανδρέου Πατρών. Στην ομιλία του ο Θεοφιλέστατος αναφέρθηκε στην ευαγγελική περικοπή της Κυριακής Γ' Λουκά.  

Ο Κύριος μαζί με πολλούς μαθητές του και πλήθος κόσμου. πορεύθηκε προς μία πόλη που την έλεγαν Ναΐν. Καθώς πλησίασε στην πύλη της πόλεως, βρέθηκε μπροστά σε ένα θλιβερό περιστατικό.  Έβγαζαν έναν νεκρό, μοναχογιό. Τον συνόδευε η μητέρα του, που ήταν και χήρα, και πολύς ακόμα κόσμος. Όταν την είδε ο Κύριος τη λυπήθηκε και της είπε: " Μην κλαις" . Στη συνέχεια και Κύριος πλησίασε κι ακούμπησε το χέρι του στο φέρετρο. Εκείνοι που σήκωναν τον πεθαμένο σταμάτησαν και ο Κύριος είπε:  ¨Παλληκάρι, σε σένα λέγω, σήκω επάνω". Και σηκώθηκε καθιστός ο νεκρός μέσα στο φέρετρο κι άρχισε να μιλάει και ο Κύριος τον έδωκε στη μητέρα του. Τότε τους έπιασε όλους φόβος και δόξαζαν το Θεό κι έλεγαν πως μεγάλος προφήτης παρουσιάστηκε μεταξύ τους και πως ο Θεός επισκέφτηκε το λαό του.

Η Ορθόδοξη Εκκλησία μας με τη συγκεκριμένη ευαγγελική περικοπή θέλει να παρουσιάσει δύο μεγάλες θεολογικές αλήθειες. Ο Ιησούς Χριστός είναι ο αληθινός Κύριος και Θεός μας. Με τη θεία ζωή και δύναμη Του νικάει το θάνατο και απελευθερώνει τον άνθρωπο από τα δεσμά του κακού, της αμαρτίας και του Άδη. Επίσης  ο Κύριος είναι η ελπίδα μας και η ζωή μας. Με την ένδοξη Ανάσταση Του μας άνοιξε το δρόμο για την αιώνια ζωή, την επουράνια Βασιλεία του Θεού και τη χαρά του Παραδείσου. 

Ο Θεοφιλέστατος προέτρεψε να μην αμελούμε την αθάνατη ψυχή μας και να μην ξεχνάμε πως στον κόσμο αυτό είμαστε πάροικοι και παρεπίδημοι. Ο κόσμος αυτός είναι ένα ξενοδοχείο που μας φιλοξενεί για λίγα χρόνια. Επίκειται η ώρα της αναχωρήσεως μας για την ουράνια πατρίδα μας σε καιρό που μόνο ο Κύριος γνωρίζει. Ας επιμελούμαστε λοιπόν της αθανάτου ψυχής μας, ας εκζητούμε το έλεος του Κυρίου και ας μετέχουμε με πίστη, ελπίδα και πρωτίστως αγάπη στη μυστηριακή ζωή της Εκκλησίας μας.

Κλείνοντας ο Θεοφιλέστατος ευχήθηκε να αξιοποιήσουμε   τα χρόνια της ζωής μας προς δόξαν Θεού και να αξιωθούμε της χαράς του Παραδείσου.


 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...