Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2021

Η ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΣΥΝΑΞΕΩΣ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΓΟΡΓΟΥΠΗΚΟΟΥ ΣΤΟΝ Ι.Ν ΑΓΙΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ

Mε λαμπρότητα τελέσθηκε την Πέμπτη το βράδυ 30 Σεπτεμβρίου 2021, Ιερά Αγρυπνία επί τη εορτή της Συνάξεως της Υπεραγίας Θεοτόκου της επονομαζόμενης Γοργοϋπηκόου, στον Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου Πατρών.

Στην Ιερά Αγρυπνία προεξήρχε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος πλαισιωμένος από τον εφημέριο του Ιερού Ναού π. Ελευθέριο Κολιαβρά και τον διάκονο π. Δημήτριο Κανελλόπουλο.

Στην ομιλία του ο Θεοφιλέστατος αναφέρθηκε στο πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου και στην σημασία που έχει για την ζωή των ανθρώπων, ενώ τόνισε και την αξία της υπακοής που πρέπει να έχουμε στο Θείο Θέλημα, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι “ Όλα ξεκινούν από την υπακοή και όλοι θα πρέπει συνεχώς να ζούμε την κατά Θεόν Ζωή”.

Έκανε ιδιαίτερη αναφορά στα θαυμαστά γεγονότα της ζωής της, τονίζοντας ιδιαίτερα ότι η Παναγία μας ελάχιστες στιγμές μίλησε κατά τον επίγειο βίο της, ενώ τώρα προσμένει όλους εμάς, τα παιδιά της, να προσευχόμασθε και να την παρακαλούμε ώστε να μεσιτεύει στον Υιό της και ως Γοργοϋπήκοος που είναι, να σπεύδει να μεταφέρνει τα αιτήματα μας.

Κλείνοντας ο Θεοφιλέστατος μετέφερε τις θερμές εγκάρδιες ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου για έτη πολλά, ευλογημένα, Θεοσκέπαστα και Θεοφρούρητα.




 















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...