Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2021

7η ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΕΙΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟΝ ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΘΕΟΦΙΛΕΣΤΑΤΟΥ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΚΕΡΝΙΤΣΗΣ κ. ΧΡΥΣΑΝΘΟΥ

Παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου τελέσθηκε την Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2021, Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου Πατρών, προεξάρχοντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κερνίτσης κ. Χρυσάνθου.

Η Θεία Λειτουργία τελέσθηκε με αφορμή την 7η Επέτειο από την εις Επίσκοπον Χειροτονία του Θεοφιλεστάτου (13 Οκτωβρίου 2014).

Ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος στην ομιλία του αναφέρθηκε στο υψηλό αξίωμα της Αρχιερωσύνης και ευχήθηκε στον Θεοφιλέστατο να έχει ψυχοσωματική υγεία και να συνεχίζει με τον ίδιο ζήλο την διακονία του στην Αποστολική Εκκλησία των Πατρών προς δόξαν Θεού και προς σωτηρίαν ψυχών.

Από την πλευρά του ο Θεοφιλέστατος αφού δοξολόγησε και ευχαρίστησε τον εν Τριάδι Άγιον Θεόν για την μεγάλη χάρη της Αρχιερωσύνης, ευχαρίστησε από καρδιάς τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πατρών κ.κ. Χρυσόστομο, τον σεμνό οιακοστρόφο της νηός της Αποστολικής Εκκλησίας των Πατρών, για την αγάπη με την οποία τον περιβάλλει και τον στηρίζει στην διακονία του αλλά και διότι έγινε όργανον του Παναγίου Πνεύματος, εισηγούμενος στην Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος την προαγωγήν του εις Βοηθόν Επίσκοπον της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών.

Τέλος ο Θεοφιλέστατος ευχαρίστησε κληρικούς και λαϊκούς  οι οποίοι προσήλθαν να συμμετάσχουν στην ευχαριστιακή σύναξη και να του ευχηθούν.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργία στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού προσφέρθηκε στους Κληρικούς και στους Πιστούς εκκλησιαστικό κέρασμα.
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...