Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2021

Τα Κύθηρα εόρτασαν την Πολιούχο τους Παναγία Μυρτιδιώτισσα

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και κατάνυξη τα Κύθηρα γιόρτασαν σήμερα Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου την Προστάτιδά τους Παναγία Μυρτιδιώτισσα στο ομώνυμο Ιερό Προσκύνημα όπου ευρέθη και  φυλάσσεται η θαυματουργή της Εικόνα.

Την παραμονή της εορτής τελέσθηκε Πολυαρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Χριστιανουπόλεως κ. Προκοπίου , συγχοροστατούντων του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κερνίτσης κ. Χρυσάνθου και του  Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κυθήρων και Αντικυθήρων κ. Σεραφείμ.

Ανήμερα της εορτής τελέσθηκε ο Όρθρος χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κερνίτσης κ. Χρυσάνθου και στη συνέχεια ακολούθησε η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία με Αρχιερατικόν Συλλείτουργον, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κυθήρων και Αντικυθήρων κ. Σεραφείμ, συλλειτουργούντων των Θεοφιλεστάτων Επισκόπων Χριστιανουπόλεως κ. Προκοπίου, Κερνίτσης κ. Χρυσάνθου και Ευμενείας κ. Ειρηναίου.

Τέλος ακολούθησε λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας της Μυρτιδιωτίσσης μέχρι τον εξωτερικό περίβολο της Ιεράς Μονής. Η περιφορά πραγματοποιήθηκε με πλήρεις στρατιωτικές τιμές, με τιμητικό άγημα που έφερε το πρωί στο νησί μας η Πυραυλάκατος ΤΠΚ “ΣΤΑΡΑΚΗΣ” και συνοδευόμενη με την μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού.

Τις λατρευτικές εκδηλώσεις λάμπρυναν με την παρουσία τους οι τοπικές Αρχές με επικεφαλής το Δήμαρχο κ. Ευστράτιο Χαρχαλάκη και τους Αντιδημάρχους, ο Πρόεδρος της Εγχωρίου Περιουσίας Κυθήρων&Αντικυθήρων κ. Ευάγγελος Βενάρδος, ο Υφυπουργός Ναυτιλίας κ. Κώστας Κατσαφάδος, η Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κα. Βασιλική Θεοδωρακοπούλου Μπόγρη, η βουλευτής Α Πειραιά και Νήσων κα. Νόνη Δούνια, ο βουλευτής Α Πειραιώς και Νήσων κ. Γιάννης Μελάς, ο βουλευτής Α Πειραιώς και Νήσων και αντιστράτηγος ε.α κ.Νικόλαος Μανωλάκος, ο Κυβερνήτης της Πυραυλάκατου ΤΠΚ “ΣΤΑΡΑΚΗΣ” Πλωτάρχης κ.Γεώργιος Καρβούνης, o Στρατιωτικός Διοικητής Κυθήρων Πλωτάρχης Π.Ν κ. Μάνος Αμπλιανίτης, ο Διοικητής του Α/Τ Κυθήρων Υπαστυνόμος κ.Τριαντάφυλλος Πιλήκος μαζί με τον Υποδιοικητή κ.Παναγιώτη Γιαννακόπουλο, ο Αναπληρωτής Προϊστάμενος του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Πυραγός κ.Γιώργος Βαστάκης, ο Διοικητής του Νοσοκομείου Κυθήρων κ.Γιώργος Μεγαλοκονόμος και άλλοι επίσημοι.

Με ευσέβεια και ταπεινότητα οι προσκυνητές από νωρίς το πρωί βρέθηκαν στην Ιερά Μονή για να προσευχηθούν και προσέπεσαν ευλαβικά στην εικόνα της Παναγίας της Μυρτιδιώτισσας για να την προσκυνήσουν.





 













Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...