Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2021

ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΠΙΣΚΟΠΟ ΚΕΡΝΙΤΣΗΣ κ. ΧΡΥΣΑΝΘΟ

Με την ευκαιρία της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, την Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2021, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος, τέλεσε τον καθιερωμένο Αγιασμό σε σχολεία  της πόλεως των Πατρών.

Πιο συγκεκριμένα ο Θεοφιλέστατος μετέβη στo Πρότυπο  Πειραματικό Γυμνάσιο-Λύκειο Λάγγουρα Πατρών και στο 2ο Γενικό Λύκειο  Πατρών συνοδευόμενος από τον διάκονο π. Δημήτριο Κανελλόπουλο.

Στις ομιλίες του ο Θεοφιλέστατος αφού μετέφερε τις εγκάρδιες ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου προς καθηγητές και μαθητές για καλή, ευλογημένη και δημιουργική σχολική χρονιά , ετόνισε την αξία που έχει η γνώση σε συνδυασμό με την εν Χριστώ  ζωή.

Παρεκάλεσε τους μαθητές να αγαπήσουν το σχολείο, να μην το κλείνουν με καταλήψεις και να ενθυμούνται ότι όπου ανοίγει ένα σχολείο κλείνει μια φυλακή.

Όλοι οι διευθυντές των σχολείων και οι σύλλογοι των καθηγητών ευχαρίστησαν τον Θεοφιλέστατο για την παρουσία του στα σχολεία, την τέλεση του Αγιαασμού, τις εγκάρδιες ευχές που τους απηύθυνε καθώς και τις συμβουλές προς τους μαθητές που είναι το σήμερα και το αύριο της πατρίδας μας.

Ο π. Ελευθέριος Κολιαβράς εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίου Νεκταρίου Πατρών,  τέλεσε την ακολουθία του αγιασμού στο 12ο Γυμνάσιο Πατρών. Αφού μετέφερε τις ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ Χρυσοστόμου ευχήθηκε καλή και ευλογημένη  σχολική χρονιά. Προέτρεψε μαθητές και μαθήτριες να μετέχουν στην ζωή της Αγίας μας Εκκλησίας καθώς και στις χριστιανικές ενοριακές συντροφιές .  Στο 55ο  Δημοτικό Σχολείο Πατρών την ακολουθία του αγιασμού ετέλεσε ο π. Απόστολος Ζαφείρης. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...