Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2021

Ο ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΚΕΡΝΙΤΣΗΣ κ. ΧΡΥΣΑΝΘΟΣ ΣΤΗΝ ΓΕΝΕΤΕΙΡΑ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑ

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος το Σάββατο 28 Αυγούστου 2021 μετέβη στον Πόρο Κεφαλληνίας όπου ετέλεσε στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος το μυστήριο του γάμου της εξαδέλφης του Αναστασίας Αννίνου, εκπαιδευτικού, μετά του Γεωργίου Καραβά, αξιωματικού του Λιμενικού Σώματος. Αξίζει να σημειώσουμε ότι η νύφη έφτασε στην εκκλησία συνοδευόμενη από κανταδόρους οι οποίοι τραγουδούσαν κεφαλλονίτικα άσματα.

Την Κυριακή 29 Αυγούστου ο Θεοφιλέστατος τέλεσε στον ίδιο Ιερό Ναό Θεία Λειτουργία και κήρυξε το θείο λόγο αναφερθείς εις την εορτή της Αποτομής της Τιμίας Κεφαλής του Τιμίου Προδρόμου. Ετόνισε ότι ο Τίμιος Πρόδρομος δεν συμβιβάστηκε ποτέ με την αμαρτία, την οποία έλεγξε ιδιαίτερα στο πρόσωπο του Βασιλέως Ηρώδη, καθώς συζούσε με την Ηρωδιάδα, σύζυγο του αδελφού του. Δυστυχώς στις ημέρες μας οι χριστιανοί παύσαμε να θεωρούμε την αμαρτία αμαρτία και γι’αυτό δεν οδηγούμεθα σε μετάνοια.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Θεοφιλέστατος μετέβη στο κοιμητήριο του Πόρου όπου τέλεσε Ιερό Τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των μακαριστών γονέων του Ελευθερίου και Ελένης.

Την επόμενη ημέρα Δευτέρα 30 Αυγούστου 2021, ο Θεοφιλέστατος τέλεσε Θεία Λειτουργία στον Ι. Ν. Μεταμορφώσεως του Κυρίου Πόρου, επί τη εορτή των Αγίων Αλεξάνδρου, Ιωάννου και Παύλου Πατριαρχών Κωνσταντινουπόλεως.

Μετά τη Θεία Λειτουργία μετέβη στα χωριά Αννινάτα και Καμπιτσάτα όπου τέλεσε Ιερά Τρισάγια στους τάφους των προγόνων του. Εν συνεχεία, συνοδευόμενος από τον καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Παναγίας Άτρου π. Δανιήλ Ζωγράφο, μετέβη στο χωριό Ανδριολάτα όπου υπάρχει η Ιερά Μονή Τραχωνίων, διά να προσκυνήσει την Αγία εικόνα της Θεοτόκου.

Εν συνεχεία ο Θεοφιλέστατος ανεχώρησε διά την πόλη των Πατρών και επέστρεψε στα καθήκοντά του. 


 









        

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...