Δευτέρα 9 Αυγούστου 2021

Η ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΑΙΜΙΛΙΑΝΟΥ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΚΥΖΙΚΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ

Με λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε η μνήμη του εν Αγίοις πατρός ημών Αιμιλιανού Επισκόπου Κυζίκου του Ομολογητού στην Πάτρα .

Ανήμερα της εορτής, 8 Αυγούστου 2021, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος ιερούργησε στον Ιερό Ναό Αγίου Αιμιλιανού Πατρών.

Ο Θεοφιλέστατος στην ομιλία του αναφέρθηκε αρχικά στο βίο του Αγίου Αιμιλιανού, προβάλλοντας τον ως φωτεινό παράδειγμα πίστεως και ομολογίας της Ορθοδόξου πίστεως.

Εν συνεχεία ανέλυσε την ευαγγελική περικοπή της θεραπείας των δύο τυφλών και του δαιμονιζομένου κωφού υπογραμμίζοντας την αξία και τη σημασία της πίστεως εις το θεανδρικόν πρόσωπον του Σωτήρος και Λυτρωτού του κόσμου, του Ιησού Χριστού.  

Ετόνισε την ανάγκη πνευματικής εγρηγόρσεως και αγωνιστικού φρονήματος από τους πιστούς κάθε εποχής καθώς οι πειρασμοί είναι πάντοτε πολλοί και απειλούν να μας απομακρύνουν από τον σκοπό της ζωής μας που είναι ο αγιασμός και η κατά χάριν θέωσίς  μας.

Κλείνοντας, ο Θεοφιλέστατος μετέφερε τις θερμές εγκάρδιες ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου για έτη πολλά, ευλογημένα και αγιασμένα.










 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...