Δευτέρα 16 Αυγούστου 2021

ΤΕΣΣΑΡΑΚΟΝΘΗΜΕΡΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΥ ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΟΥ ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ

Σε κλίμα κατανύξεως τελέστηκε την Παρασκευή 13 Αυγούστου 2021, στην ιστορική Ιερά Μονή Νοτενών Αχαΐας Δισαρχιερατική Θεία Λειτουργία και το τεσσαρακονθήμερο Ιερό Μνημόσυνο του μακαριστού Καθηγουμένου αυτής π. Ιερωνύμου Διαμαντοπούλου.

Της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε, με ευλογία και κανονική αδεία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ Χρυσοστόμου, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ευκαρπίας κ. Ιερόθεος, συλλειτουργούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κερνίτσης κ. Χρυσάνθου.

Στην ομιλία του ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ευκαρπίας,ετόνισε γιατί τελούμε στην Ορθόδοξη Εκκλησία τα Ιερά Μνημόσυνα για τους κεκοιμημένους και εν συνεχεία αναφέρθηκε στο πρόσωπό του μακαριστού Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής π. Ιερωνύμου, υπογραμμίσας  ότι ο μακαριστός γέροντας αγάπησε τον Χριστό και την εν Χριστώ ζωή, την στενή και τεθλιμμένη οδό του Κυρίου και για αυτό το λόγο εκ νεότητός του εγκατέλειψε τα του κόσμου τερπνά και ενεδύθη το μοναχικό σχήμα αγωνιζόμενος για την τήρηση των τριών μοναχικών υποσχέσεων (υπακοή, παρθενία, ακτημοσύνη).

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην πολυετή προσφορά του ως εφημέριος στην ενορία Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στο χωριό Σκιαδά αλλά και στην αγάπη και την ιδιαίτερη πνευματική φροντίδα που παρείχε τόσο στους κατοίκους του χωριού όσο και στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής.

Μετά το πέρας του Ιερού Μνημοσύνου οι Αρχιερείς, ο κλήρος και ο λαός μετέβησαν στον τάφο του μακαριστού γέροντος όπου ετέλεσαν Ιερό τρισάγιο.

Τέλος, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος ευχαρίστησε τον Επίσκοπο Ευκαρπίας κ. Ιερόθεο για την παρουσία του στην Ιερά Μητρόπολη Πατρών και μετέφερε προς όλους τις θερμές εγκάρδιες ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ Χρυσοστόμου για έτη πολλά, ευλογημένα και αγιασμένα.






 









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...