Τετάρτη 28 Ιουλίου 2021

Ο ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΚΕΡΝΙΤΣΗΣ ΣΤΟ ΠΑΡΕΚΚΛΗΣΙΟ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΩ ΑΧΑΪΑ

Στην πόλη της Κάτω Αχαΐας και συγκεκριμένα στο Ιερό Παρεκκλήσιο της Αγίας Οσιοπαρθενομάρτυρος Παρασκευής της Αθληφόρου μετέβη ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος την Δευτέρα 26 Ιουλίου 2021. 

Το Ιερό Παρεκκλήσιο ευρίσκεται στο παραλιακό μέτωπο της Κάτω Αχαΐας και αποτελεί σημείο κατατεθέν για την ενορία της πόλης. 

Το απόγευμα της Δευτέρας τελέσθηκε ο Μεθέορτος Εσπερινός και η Ιερά Παράκλησις προς την Αγία Παρασκευή, μετά το πέρας της οποίας ομίλησε επικαίρως ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος. 

Στην ομιλία του ο Θεοφιλέστατος αναφέρθηκε εκτενώς στον βίο και την πνευματική δράση της εορταζομένης Αγίας τονίζοντας πως με ανδρεία και γενναιότητα νίκησε την μανία του αυτοκράτορος Αντωνίνου, χωρίς να καμφθεί απ' τα πολλά και φρικώδη βασανιστήρια που υπέστη. 

"...Την ίδια τόλμη και το ίδιο θάρρος θα πρέπει να επιδείξουμε και εμείς στις σημερινές προκλήσεις έχοντας βοήθεια και όπλο τον Τίμιο Σταυρό, όπως η οσιοπαρθενομάρτυς Αγία Παρασκευή", κατέληξε ο Θεοφιλέστατος.

Μετά το πέρας του θείου κηρύγματος πραγματοποιήθηκε μικρά ιερά λιτανεία πέριξ του Ιερού Ναού.

Ο Θεοφιλέστατος μετέφερε προς όλους τις θερμές, εγκάρδιες ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου για έτη πολλά και ευλογημένα. 

Ιδιαιτέρως ευχαρίστησε τον Πρωτοπρεσβύτερο π. Απόστολο Δημητρόπουλο και τους συνεργάτες του, κληρικούς και λαϊκούς, οι οποίοι αναλίσκονται νύχτα και ημέρα για την πνευματική πρόοδο των πιστών αλλά και για την πνευματική αναβάθμιση της ενορίας. 

Στην Ιερά Ακολουθία παρευρέθηκαν ο πρ. Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας κ. Χρίστος Νικολάου, καθώς και πλήθος πιστών από την Ενορία της Κάτω Αχαΐας αλλά και της ευρύτερης περιοχής.  


 










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...