Πέμπτη 8 Ιουλίου 2021

Συνάντηση τοῦ Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρῶν κ. Χρυσοστόμου μέ τόν Διοικητή τῆς 6ης ΥΠΕ, κ. Ἰωάννη Καρβέλη γιά τό θέμα τῆς πανδημίας

Το θέμα της πανδημίας και της ανάγκης επιτάχυνσης των εμβολιασμών, προκειμένου να θωρακιστεί ο πληθυσμός και να χτιστεί το απαιτούμενο τείχος ανοσίας, ήταν το επίκεντρο της συζήτησης του Διοικητή της 6ηςΥΠΕ κ. Γιάννη Καρβέλη με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πατρών Χρυσόστομο, στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης στα γραφεία της Αρχιεπισκοπής στην Πάτρα.

Ο κ. Καρβέλης ζήτησε τη συνδρομή της Εκκλησίας ώστε να παροτρύνει τους πιστούς να εμβολιαστούν. «Πάντα ο ρόλος της Εκκλησίας μας, ήταν σημαντικός. Αυτό που επιθυμούμε είναι την ευαισθητοποίηση του κόσμου από τους ανθρώπους που εμπιστεύεται και θεωρεί «οικογένειά» του. Όπως γίνεται με τους γιατρούς και τους νοσηλευτές, εξίσου σημαντικός είναι ο ρόλος της Εκκλησίας μέσα από την πνευματική επαφή με τους πιστούς», ανέφερε αρχικά ο κ. Καρβέλης. Και πρόσθεσε: «        Σεβασμιώτατε, όπως απολαμβάνουμε όλοι μας την πολύτιμη βοήθειά σας όλα αυτά τα χρόνια, έτσι και τώρα σας ζητούμε να είστε δίπλα μας, ώστε να θωρακίσουμε την κοινωνία μας και να χτίσουμε το τείχος ανοσίας».


Από την πλευρά του ο Μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος, συνεχάρη για τα μέχρι σήμερα θετικά αποτελέσματα στη διοίκηση της 6η ΥΠΕ, υπογραμμίζοντας: «Σας επαινώ για τα σπουδαία αποτελέσματα που έχουν επιτευχθεί στον τομέα σας και σας ευχαριστώ για τη συνεργασία μας, προς το κοινό μας στόχο που είναι να θωρακίσουμε το λαό από τη μεγάλη δοκιμασία της πανδημίας για την πατρίδα μας. Πρέπει να το αντιμετωπίσουμε αρχικά με προσευχή αλλά και υπακοή στην επιστήμη που είναι δώρο Θεού. Δυστυχώς, μερικοί δαιμονοποιούν ή απομυθοποιούν την επιστήμη.

Η Εκκλησία συνεργάζεται με την επιστήμη και αυτή τη φορά θα πρέπει να γίνει εντονότερα, διότι τα μέτρα έχουν χαλαρώσει, ενώ ο κίνδυνος παραμένει υπαρκτός. Ο Μητροπολίτης, μετέφερε στον Διοικητή της 6ηςΥΠΕ, ότι παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις στον τομέα της υγείας, σημειώνοντας ότι η Εκκλησία δυστυχώς έχει χάσει πολλούς δικούς της ανθρώπους, ενώ ο ίδιος έχει και σήμερα, ένα αγαπημένο του πρόσωπο στο νοσοκομείο που νοσεί από κορονοϊό, τονίζοντας ότι ο εμβολιασμός είναι μονόδρομος.

«Πρέπει να τηρήσουμε τα μέτρα, ώστε όχι μόνο να θωρακίσουμε τους εαυτούς μας που είναι μέγα μέλημα, αλλά κυρίως τους άλλους. Ζούμε σε μια κοινωνία που έχουμε ανάγκη ο ένας τον άλλον και με αγάπη πρέπει να προστατεύουμε τον συνάνθρωπό μας, που είναι Εικόνα του Θεού, που είναι η οικογένειά μας. Θέλω να σας διαβεβαιώσω, ότι όπως μέχρι σήμερα συνεργαστήκαμε άψογα, θα συνεχίσουμε για να αντιμετωπίσουμε την πανδημία».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...