Σάββατο 12 Ιουνίου 2021

Συνεχίζονται οι τιμητικές εκδηλώσεις για τον Παλαιών Πατρών Γερμανό στην Πάτρα

Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ενώπιον των Οστών του Εθνεγέρτη Παλαιών Πατρών Γερμανού τελέσθηκε σήμερα, Σάββατο 12 Ιουνίου 2020, στον παμμεγέθη Ιερό Ναό Αγίου Ανδρέα Πατρών.

Του Όρθρου και της Πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας προέστη ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος, πλαισιούμενος από τον Πρωτοσύγκελλό του Αρχιμ. Δαμασκηνό Κιαμέτη και Ιερείς της Μητροπόλεως Πατρών.

Προ της Απολύσεως ο Μητροπολίτης Πατρών ευχαρίστησε αδελφικά τον Μητροπολίτη Δημητριάδος για την τιμητική παρουσία του στις επετειακές εκδηλώσεις της Μητροπόλεως Πατρών, ως Προέδρου της Συνοδικής Επιτροπής Πολιτιστικής Ταυτότητας της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Ο Μητροπολίτης κ. Ιγνάτιος στο κήρυγμά του στάθηκε στην προσωπικότητα και το τεράστιο έργο του Παλαιών Πατρών Γερμανού, αποκαλώντας τον Ηγέτη του Έθνους μας. Επίσης, ανέφερε πως ο Εθνεγέρτης Παλαιών Πατρών Γερμανός πάσχιζε να ενώσει τους Έλληνες. “Οι επετειακές εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια πρέπει να ατενίζουν το μέλλον της πατρίδος μας”, κατέληξε χαρακτηριστικά. Τέλος, επαίνεσε τον οικείο Μητροπολίτη για την μεγαλοπρεπή υποδοχή που επεφύλαξε στον προκάτοχο του.  


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...