Κυριακή 30 Μαΐου 2021

ΤΕΣΣΑΡΑΚΟΝΘΗΜΕΡΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΙΕΡΕΩΣ Π. ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ ΠΕΤΡΟΥΤΣΟΥ


Το Σάββατο 29 Μαΐου 2021, στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Καλουσίου του Δήμου Ερυμάνθου τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και το τεσσαρακονθήμερο Ιερό μνημόσυνο του μακαριστού π. Γρηγορίου Πετρούτσου.

Το Ιερό Μνημόσυνο ετέλεσε Σεπτή εντολή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου ο Βοηθός Επίσκοπος της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών κ. Χρύσανθος .

Στην ομιλία του ο Θεοφιλέστατος ετόνισε : Aδελφοί μου συμπληρώθηκαν σαράντα ημέρες   αφότου ο αγαπητός αδελφός και συλλειτουργός μας ο εκλεκτός οικογενειάρχης ο λαμπρός κληρικός της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών ο στοργικός και πνευματικός πατέρας της ενορίας αυτής, εγκατέλειψε την πατρίδα της φιλοξενίας και προσωρινότητας για να πορευθεί στην αληθινή και αιώνια πατρίδα, για να λάβει τον στέφανον της δόξης τον οποίον χαρίζει ο Κύριος σ΄αυτούς  που τον αγαπούν, τον διακονούν και τον ομολογούν.

Ο Θεός τον ευλόγησε να δημιουργήσει  με την ευλογημένη πρεσβυτέρα του μία εκλεκτή οικογένεια μία κατ΄οίκον Εκκλησία.

Είχα την χαρά να τον γνωρίζω από πολλών ετών όταν παρακολουθούσε μαθήματα στο εκκλησιαστικό φροντιστήριο των Πατρών και έμενε στην Εκκλησιαστική εστία, εκεί τον γνώρισα πολύ καλά αφού είχα την ευθύνη της καλής λειτουργίας και της επικοινωνίας με τους σπουδαστές…

Π. Γρηγόριε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ.κ Χρυσόστομος σε ευχαριστεί για την διακονία σου, την υπακοή σου, την αγάπη σου και την αφοσίωσή σου στην Εκκλησία μας.

Η Μνήμη σου να είναι αιωνία και η ευλογημένη σου ψυχή να αναπαύεται εν σκηναίς Αγίων και δικαίων. Αμήν





 






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...