Τρίτη 11 Μαΐου 2021

Ο ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΚΕΡΝΙΤΣΗΣ ΣΤΟΝ Ι.Ν ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΑΡΑΒΑΛΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ

Την Δευτέρα 10 Μαΐου 2021, στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Σαραβαλίου Πατρών ετελέσθη Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κερνίτσης κ. Χρυσάνθου.

Στην ομιλία του ο Θεοφιλέστατος ετόνισε πως μέσα στη χαρά της Αναστάσεως η Αγιοτόκος Εκκλησία μας τιμά την μετακομιδή του τιμίου και Χαριτοβρύτου Λειψάνου του εν Αγίοις πατρός ημών Νικολάου Επισκόπου Μύρων της Λυκίας του Θαυματουργού. Ο θεοδόξαστος Άγιος Νικόλαος υπήρξε καρπός προσευχής δεδομένου ότι οι γονείς του ήσαν άτεκνοι και κατέφυγαν δια της προσευχής στον Κύριο και  λύθηκε η ατεκνία τους. Νέος χειροτονήθηκε κληρικός, διάκονος και πρεσβύτερος και αγωνίστηκε για την δόξα του Σωτήρος Χριστού. Όταν εχήρευσε ο επισκοπικός θρόνος της Εκκλησίας των Μυρέων όλοι κληρικοί και λαϊκοί ζήτησαν για επίσκοπό τους, πατέρα και διδάσκαλό τους τον Άγιο Νικόλαο.

Ο θεοφιλέστατος κατόπιν αναφέρθηκε στην παρουσία του Αγίου Νικολάου στην πρώτη Οικουμενική Σύνοδο όπου ράπισε τον κακόδοξο αιρετικό Άρειο δια την βλασφημία του και την κακοδοξία του για το δεύτερο πρόσωπο της Αγίας Τριάδος τον Κύριο ημών Ιησού Χριστόν.  

Ο  Άγιος Νικόλαος εκοιμήθη το 343 μ.χ και το Ιερό και Άγιο λείψανό του ανεδείχθη πηγή αγιασμού, χαρίτων και μύρων. Το 1087 μ.χ οι Σταυροφόροι το μετέφεραν στο Μπάρι της Ιταλίας

Τέλος, ο Θεοφιλέστατος  υπογράμμισε πως ο Άγιος Νικόλαος ως ουρανοδρόμος και φωτεινός οδοδείκτης μας δείχνει τον δρόμο που θα πρέπει να ακολουθήσουμε και μεις ως γνήσια τέκνα της Αγίας Ορθοδόξου Εκκλησίας μας.

 Κλείνοντας μετέφερε τις θερμές, αναστάσιμες, εγκάρδιες ευχές του Σεπτού Πατρός και Ποιμενάρχου μας Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου για έτη πανευφρόσυνα, ευλογημένα και αγιασμένα.  


  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...