Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2021

Ο ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΚΕΡΝΙΤΣΗΣ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΗΣ ΠΑΤΡΩΝ

Κεκλεισμένων των θυρών τελέσθηκε την Κυριακή 21  Φεβρουαρίου 2021 ( Κυριακή Τελώνου και Φαρισαίου), Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίας Μαρίνης Πατρών προεξάρχοντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κερνίτσης κ. Χρυσάνθου.

Τον Θεοφιλέστατο πλαισίωσαν οι εφημέριοι του Ιερού Ναού ο πρωτ. π. Παναγιώτης Θωμάς, ο πρεσβ. π.  Γεώργιος Τζεφριός και ο διάκονος Ιωάννης Πανουτσακόπουλος.

Στην ομιλία του ο Θεοφιλέστατος ετόνισε ότι η ταπείνωση είναι η Βασίλισσα των αρετών ενώ ο εγωισμός είναι κατάρα, ασθένεια ψυχής, είναι σύννεφο που φέρνει σκοτάδι. Ο εγωισμός εκδηλώνεται με κενοδοξία, φιλοδοξία, έπαρση, φιληδονία και φιλαργυρία. Ο άνθρωπος απαλλάσσεται από τον  φοβερό αυτόν δυνάστη με την μεγάλη αρετή της ταπεινώσεως. Αδελφοί και εάν έχουμε κάποια χαρίσματα- τάλαντα δεν είναι δικά μας είναι δώρα της αγάπης του Θεού. Ας παρακαλέσουμε τον Κύριο να μας λυτρώσει από την φοβερή αυτή αμαρτία του εγωισμού χρησιμοποιώντας το Μυστήριο της Ιεράς εξομολογήσεως, την προσευχή, τη νηστεία και την αυτομεμψία.

Ως ο τελώνης να ομολογήσουμε τα λάθη μας τα σφάλματά μας, τις ελλείψεις μας και να ζητάμε το άπειρο έλεος του Κυρίου μας.

Κλείνοντας ο Θεοφιλέστατος μετέφερε τις θερμές εγκάρδιες ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου για έτη πολλά, ευλογημένα,  αγιασμένα και καλό Τριώδιο.




 







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...