Κυριακή 5 Ιουλίου 2020

Ο ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΚΕΡΝΙΤΣΗΣ ΣΤΟΝ Ι.Ν ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΒΛΑΧΕΡΝΩΝ ΣΤΗ ΡΟΔΙΑ ΑΧΑΙΑΣ


Την Πέμπτη 2 Ιουλίου 2020, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος μετέβη στο ορεινό χωριό Ροδιά Αχαΐας και ετέλεσε την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Παναγίας Βλαχερνών.

Στην ομιλία του ο Θεοφιλέστατος αναφέρθηκε στο γεγονός της καταθέσεως της Τιμίας Εσθήτος της Υπεραγίας Θεοτόκου στη Μονή των Βλαχερνών και στη θέση που κατέχει η Παναγία στη ζωή της Εκκλησίας μας.

 Η Υπεραγία Θεοτόκος αποτελεί για τους ορθοδόξους πιστούς φιλόστοργη μητέρα που δέεται στο Θρόνο του Υιού της για τη Σωτηρία του κόσμου.

 Στο ναό της Παναγίας των Βλαχερνών που βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη εψάλη για πρώτη φορά από τα χείλη των πιστών η Ακολουθία των Χαιρετισμών ως ύμνος δοξολογικός προς την Παναγία μας για τη σωτηρία της βασιλίδος των πόλεων.

Ο Θεοφιλέστατος συνέστησε στους πιστούς να διαβάζουν καθημερινά τους Χαιρετισμούς της Παναγίας μας τονίζοντας πως η Θεοτόκος ανταποδίδει στους πιστούς χάρες, χαρές και ευλογίες.

Κλείνοντας ο Θεοφιλέστατος μετέφερε τις εγκάρδιες ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου για έτη πολλά, ευλογημένα και αγιασμένα.

Στην Θεία Λειτουργία παρέστη ο δήμαρχος Ερυμάνθου κ. Θεόδωρος Μπαρής.




















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...