Κυριακή 12 Ιουλίου 2020

Ο ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΚΕΡΝΙΤΣΗΣ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΩΣ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΟΣ ΠΟΡΟΥ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ

Το Σάββατο 11 Ιουλίου 2020, κατόπιν ευχής και ευλογίας του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κεφαλληνίας κ. Δημητρίου, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος ιερούργησε στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Πόρου Κεφαλληνίας. 

Στην ομιλία του ο Θεοφιλέστατος  αναφέρθηκε στις αρετές της Αγίας Ευφημίας την πίστη, την αγάπη, το θάρρος και κυρίως την ομολογία. Έκλεισε την ομιλία του με το θαύμα που πραγματοποιήθηκε κατά την Αγία τετάρτη Οικουμενική Σύνοδο στην Χαλκηδόνα που έθεσαν τους δύο τόμους που περιείχαν τα δόγματα των ορθοδόξων και των μονοφυσιτών μέσα στην αγία λάρνακα της Αγίας Ευφημίας.

Μετά την αποσφράγιση της λάρνακας των μεν Ορθοδόξων ο τόμος βρέθηκε στα χέρια της αγίας των δε κακοδόξων στα πόδια της .

Αδελφοί μου έχουμε τον θησαυρό της ορθοδόξου πίστεως, να τον διαφυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού και ως πολύτιμον θησαυρό έτσι να τον παραδώσουμε στις επόμενες γενεές.

 Ο Θεοφιλέστατος μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας τέλεσε Ιερό Μνημόσυνο εις μνήμην των μακαριστών γονέων του Ελευθερίου και Ελένης Στελλάτου.  

Μετά το πέρας του Ιερού Μνημοσύνου τελέσθηκε ιερό τρισάγιο στο κοιμητήριο της Ενορίας.

Μαζί με τον Θεοφιλέστατο ιερούργησε ο Αρχιμανδρίτης π. Νεκτάριος Καβίδας και ο Διάκονος π. Αλέξανδρος Παναγόπουλος.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...