Τρίτη 26 Μαΐου 2020

Ο ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΚΕΡΝΙΤΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΤΟΝΤΕΣ ΙΕΡΟΥΣ ΝΑΟΥΣ ΑΓΙΩΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΙ ΕΛΕΝΗΣ ΑΓΥΙΑΣ ΚΑΙ ΑΡΟΗΣ ΠΑΤΡΩΝ



Με λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε η μνήμη των Αγίων Θεοστέπτων Βασιλέων και Ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης στους Ιερούς Ναούς Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Αγυιάς και Αρόης Πατρών.

Την παραμονή της εορτής, 20 Μαΐου 2020, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος χοροστάτησε στην Ακολουθία του Εσπερινού στον Πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Αγυιάς Πατρών και ωμίλησε επικαίρως περί της Μεγάλης Προσωπικότητας του Μ. Κωνσταντίνου.

Ανήμερα της εορτής, 21 Μαΐου 2020,  ο Θεοφιλέστατος ετέλεσε την Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Αρόης Πατρών.

Ο Θεοφιλέστατος εκήρυξε τον Θείο λόγο αναφερθείς στην προάσπιση της Ορθοδόξου Πίστεως  από τον Μεγάλο Κωνσταντίνο και  στις προσπάθειες και στους αγώνες της  Μητρός του, Αγίας Ελένης για  την εύρεση και ύψωση του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού, την ανέγερση των Ιερών Ναών στα Ιεροσόλυμα, Βηθλεέμ και αλλού

Κλείνοντας, αναφερόμενος στις σήμερα τιμώμενες μορφές προέτρεψε  «τις μεν μητέρες να ακολουθούν το παράδειγμα της Αγίας Ελένης, οι δε έχοντες εξουσία να παραδειγματίζονται και να φωτίζονται από την μεγάλη μορφή του Αγίου Κωνσταντίνου».

Τέλος ο Θεοφιλέστατος μετέφερε τις θερμές εγκάρδιες αναστάσιμες ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου για έτη πολλά, ευλογημένα και Αγιασμένα.


























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...