Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2019

Η ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΟΣΙΟΥ ΠΑΤΑΠΙΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ


Με λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια εορτάσθηκε η μνήμη του Οσίου Παταπίου στην Πάτρα.

Επίκεντρο του εορτασμού ήταν ο Ιερός Ναός Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Αγυιάς Πατρών όπου έχουν αφιερωμένη την Β΄ Αγία Τράπεζα.

Ανήμερα της εορτής 8.12.2019, ετελέσθη η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κερνίτσης κ. Χρυσάνθου με την συμμετοχή πλήθους πιστών. 

Ο Θεοφιλέστατος στην ομιλία του ανέλυσε το θαύμα της θεραπείας της συγκιπτούσης γυναικός τονίζοντας την αξία και την σημασία του εκκλησιασμού δια την σωτηρία και τον αγιασμό μας.
Σε αυτή την κατάσταση της πτώσεως και τη φθοράς βρίσκει την ανθρωπότητα ο Σωτήρας του ανθρωπίνου γένους  ο Κύριός μας Ιησούς Χριστός.

Από αυτή την κατάσταση ο Κύριος μας απάλλαξε με την Σάρκωσή του, την Σταυρική του θυσία, την ένδοξη Ανάστασή του και την Θεία του Ανάληψη.
Κλείνοντας την ομιλία του ο Θεοφιλέστατος αναφέρθηκε στην ένθεη ζωή του Οσίου Παταπίου η οποία τον κατέστησε επίγειο άγγελο και επουράνιο άνθρωπο.   

 Επίσης ο Θεοφιλέστατος μετέφερε τις εγκάρδιες ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου για έτη πολλά, ευλογημένα θεοσκέπαστα, θεοφρούρητα και Αγιοσκέπαστα.

Tέλος ο θεοφιλέστατος συνεχάρη τον προϊστάμενο του Ιερού Ναού π. Κωνσταντίνο Θεοδωρόπουλο και το συνεφημέριό του π. Ανδρέα  για την άρτια οργάνωση της πανηγύρεως αλλά και  διά το πνευματικό και κοινωνικό  έργο που προσφέρουν στην ενορία και γενικά στην τοπική μας εκκλησίας.






































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...