Τρίτη 24 Δεκεμβρίου 2019

Η ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΦΑΡΜΑΚΟΛΥΤΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ


Την Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2019, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος ετέλεσε την Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίας Φωτεινής Πατρών, στον οποίο τιμάται ιδιαιτέρως η Αγία ένδοξος μεγαλομάρτυς  Αναστασία η Φαρμακολύτρια.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Γέροντας και Καθηγούμενος του Ιερού Προσκυνήματος του Φρέατος του Ιακώβ π. Ιουστίνος εδώρισε στον Ιερό Ναό της Αγίας Φωτεινής Πατρών ένα επιτραχήλιο  του Αγίου ενδόξου  ιερομάρτυρος Φιλουμένου.

Προσφέροντας το ιερό επιτραχήλιον ο σεβαστός Γέροντας, στον αρχιμανδρίτη π. Πολύκαρπο  Τσιμιτσό πρόεδρο του εκκλησιαστικού συμβουλίου του Ιερού Ναού, αναφέρθηκε στους αγώνες των Ιεροσολυμιτών πατέρων για την διαφύλαξη των Ιερών προσκυνημάτων της Ορθοδοξίας μας.

Εκ μέρους τους εκκλησιαστικού συμβουλίου και των ευσεβών ενοριτών ο π. Πολύκαρπος ευχαρίστησε με θερμά λόγια τον σεβαστό Γέροντα π. Ιουστίνο για την προσφορά του ιερού επιτραχηλίου του Αγίου Φιλουμένου στην ενορία αυτή.

Ο Θεοφιλέστατος αφού αναφέρθηκε στο βίο και στο μαρτύριο της Αγίας Αναστασίας ετόνισε ότι η πόλις του Αποστόλου Ανδρέου απέκτησε άλλη μία ευλογία που θα είναι για τους πιστούς πηγή χάριτος και θείων ευλογιών.

Κλείνοντας ο Θεοφιλέστατος  μετέφερε τις εγκάρδιες ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου για καλά και ευλογημένα Χριστούγεννα, για έτη πολλά, θεοσκέπαστα και θεοφρούρητα.



























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...