Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2019

Η ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΜΕΓΑΛΟΜΑΡΤΥΡΟΣ ΜΗΝΑ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ


Με ιδιαίτερη κατάνυξη και μεγαλοπρέπεια  εορτάστηκε η μνήμη του Αγίου Ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Μηνά  στην Πάτρα.
Επίκεντρο του εορτασμού ήταν ο Ιερός Ναός του Αγίου  Μηνά στο 2ο Δημοτικό Κοιμητήριο Πατρών. 

Ανήμερα της εορτής, 11 Νοεμβρίου 2019 ετελέσθη η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κερνίτσης κ. Χρυσάνθου.

Ο Θεοφιλέστατος στην ομιλία του αναφέρθηκε στην αξία της ψυχής και πως επιτυγχάνεται η ψυχική μας σωτηρία. 
Επανέλαβε την ομολογία του Αγίου Μηνά.<< Αληθινός Θεός είναι μόνο ο Ιησούς Χριστός >> αυτή την ομολογία θα πρέπει να κάνουμε και εμείς που είναι η έκφραση της πίστεώς μας και της αγάπης μας στον Κύριό μας Ιησού Χριστόν.

Κλείνοντας ο Θεοφιλέστατος μετέφερε τις εγκάρδιες ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ Χρυσοστόμου για έτη πολλά, ευλογημένα,  θεοσκέπαστα και θεοφρούρητα.

Ο υπεύθυνος Ιερεύς του κοιμητηρίου π. Ελευθέριος Αναστασόπουλος ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πατρών κ.κ. Χρυσόστομο για την ευλογία που έδωσε στον Θεοφιλέστατο να τελέση την Ιερά Πανήγυρη του Αγίου Μήνα .

Στην Θεία Λειτουργία συμμετείχαν Ιερείς και Διακόνοι της Μητροπόλεώς μας που προσήλθαν να συμπροσευχηθούν και να συλλειτουργήσουν.
Επίσης συμμετείχε και η προϊσταμένη των κοιμητηρίων κ. Αγγελική Αγγελοπούλου καθώς και οι δημοτικοί υπάλληλοι.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...