Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2019

Ο ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΚΕΡΝΙΤΣΗΣ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΑΓΙΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ


Με κατάνυξη και λαμπρότητα εορτάστηκε σύμφωνα με το αγιορείτικο τυπικό ,(20  Οκτωβρίου π.η.)η εορτή του Οσίου και  Θεοφόρου Πατρός ημών Γερασίμου του νέου ασκητού του εν Κεφαλληνία, προεξάρχοντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κερνίτσης κ. Χρυσάνθου.

Στην Ιερά Αγρυπνία προσήλθαν ιερομόναχοι και μοναχοί από ολόκληρο το περιβόλι της Παναγίας μας αλλά και πλήθος προσκυνητών  που ήλθαν  να λάβουν χάρη και ευλογία.
Μετά το πέρας της Ιεράς Αγρυπνίας ο Άγιος Καθηγούμενος Γέροντας  Παρθένιος  και οι πατέρες  της Ιεράς Μονής προσέφεραν  κέρασμα στο Αρχονταρίκι και ακολούθησε η επίσημη Μοναστηριακή Τράπεζα προς όλους τους Ιερομόναχους, Μοναχούς και προσκυνητάς λαϊκούς  αδελφούς .

Στην τράπεζα της Μονής ομίλησε ο Άγιος Καθηγούμενος Γέροντας Παρθένιος  και  ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πατρών κ. Χρυσόστομο για την άδεια και ευλογία που έδωσε στον βοηθό του Επίσκοπο Κερνίτσης κ. Χρύσανθο για να προστεί  της Ιεράς Πανηγύρεως.

Επίσης ευχαρίστησε τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Κερνίτσης κ. Χρύσανθο που απεδέχθη την πρόσκληση της Ιεράς Μονής του Οσίου Παύλου για να τελέσει την Ιερά Πανήγυρη τονίζοντας τον ιδιαίτερο σύνδεσμο του Θεοφιλεστάτου με τον  τιμώμενο Όσιο Γεράσιμο,  δεδομένου ότι η αγιοτόκος Κεφαλληνία είναι η γενετειρά του καθώς επίσης και  ως λαϊκός έφερε το όνομα του Αγίου μας.

 Ο Θεοφιλέστατος με θερμά  λόγια από καρδίας ευχαρίστησε τον Άγιο Καθηγούμενο  Γέροντα Παρθένιο, ο οποίος είναι εκφραστής του γνησίου φρονήματος του  Αγιορείτικου Μοναχισμού και επί σειρά ετών θεοφιλώς και θεαρέστως ποιμαίνει την ευλογημένη μάνδρα του Οσίου Πατρός Παύλου του εν Άθω.

Επίσης από ψυχής εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του,  για την τιμητική πρόσκληση που του απηύθυναν  για να τελέσει την Ιερά Πανήγυρη και  ετόνισε προς του πατέρες  ότι δεν ερχόμαστε από τον κόσμο στο Άγιον Όρος  για  να διδάξουμε αλλά να διδαχθούμε από τον αυθεντικό δικό σας τρόπο ζωής .

Κλείνοντας ο Επίσκοπος αναφέρθηκε στους πνευματικούς αγώνες του Οσίου Πατρός Γερασίμου που τον κατέστησαν επίγειον άγγελον και ουράνιον άνθρωπον αλλά και φρουρόν της αγίας ορθοδόξου Πιστεώς μας.

Τέλος εις ανάμνηση της επισκέψεως του Θεοφιλεστάτου στην Ιερά Μονή, ο άγιος καθηγούμενος και οι πατέρες του προσέφεραν ένα αρχιερατικό μπαστούνι με το μονόγραμμα της Ιεράς Μονής.













































 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...