Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2019

Η ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΥΨΩΣΕΩΣ ΤΟΥ ΤΙΜΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΣΤΗΝ Ι.Μ ΞΗΡΟΠΟΤΑΜΟΥ

Με κατάνυξη και λαμπρότητα εορτάστηκε σύμφωνα με το αγιορείτικο τυπικό π.ημ. η εορτή της Υψώσεως του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού στην Ιερά Μονή Ξηροποτάμου  προεξάρχοντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κερνίτσης κ. Χρυσάνθου.

Στην Ιερά Αγρυπνία συμμετείχαν οι Καθηγούμενοι των Ιερών  Μονών Ξηροποτάμου Γέρων Ιωσήφ, Κωνσταμονίτου Γέρων Χαράλαμπος και Φιλοθέου Γέρων Νικόδημος.

Στην μεγάλη αυτή αγρυπνία προσήλθαν ιερομόναχοι και μοναχοί από ολόκληρο το περιβόλι της Παναγίας μας αλλά και πλήθος πιστών που ήλθαν να προσκυνήσουν τον Ζωοδόχο Σταυρό  του Κυρίου και να λάβουν χάρη και ευλογία.

Μετά την Ύψωση του Τιμίου Σταυρού μοιράστηκε σε μοναχούς και λαϊκούς ο Βασιλικός του Σταυρού .

Μετά το πέρας της Ιεράς Αγρυπνίας ο Άγιος Καθηγούμενος Γέροντας  Ιωσήφ  και οι πατέρες  της Ιεράς Μονής προσέφεραν Μοναστηριακή Τράπεζα προς όλους τους Ιερομόναχους, Μοναχούς και προσκυνητάς λαϊκούς  αδελφούς .

Στην τράπεζα της Μονής ομίλησε ο Άγιος Καθηγούμενος Γέροντας Ιωσήφ περί του Τιμίου Σταυρού και  ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πατρών κ. Χρυσόστομο για την άδεια και ευλογία που έδωσε στον βοηθό του Επίσκοπο Κερνίτσης κ. Χρύσανθο για να προστεί  της Ιεράς Πανηγύρεως

Επίσης ευχαρίστησε τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Κερνίτσης κ. Χρύσανθο που απεδέχθη την πρόσκληση της Ιεράς Μονής Ξηροποτάμου για να τελέσει την Ιερά Πανήγυρη.

 Ο Θεοφιλέστατος με θερμά  λόγια από καρδίας ευχαρίστησε τον Άγιο Καθηγούμενο για την ευλογημένη πρόταση που του απηύθυνε  για να τελέσει την Ιερά Πανήγυρη και συνέχισε .


Εσείς Αγιορείτες πατέρες  αγαπήσατε τον σταυρόν περισσότερο από τον καθένα μας. Ερχόμαστε πατέρες μου από τον κόσμο στο Άγιον Όρος  όχι να διδάξουμε αλλά να διδαχθούμε από τον δικό σας τρόπο ζωής .
Να γνωρίζετε ότι για όλα τα θέματα που προκύπτουν οι πιστοί μας ερωτούν τι λένε επ’ αυτού οι Αγιορείτες πατέρες, σας έχουν απόλυτη εμπιστοσύνη διότι ζήτε στην Ακρόπολη της Ορθοδοξίας μας στο περιβόλι της Παναγίας μας.

Τους λαϊκούς  αδελφούς παρεκάλεσε ο Θεοφιλέστατος να επισκέπτονται το  Άγιον Όρος να φέρουν πάντοτε τον Τίμιο Σταυρό επί της καρδίας και του στήθους των, διότι είναι όπλο κατά του πειρασμού αλλά και μαρτυρία Ιησού Χριστού.

























































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...