Πέμπτη 8 Αυγούστου 2019

Ο ΘΕΟΦΙΛΕΣΤΑΤΟΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΚΕΡΝΙΤΣΗΣ ΣΤΟΝ Ι.Ν. ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΩΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΜΠΕΓΟΥΛΑΚΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝΤην Τρίτη το απόγευμα 6 Αυγούστου, εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Χριστού, στον κοιμητηριακό ναό της ενορίας Μπεγουλακίου Πατρών, κατά τις Ιερές Ακολουθίες του εσπερινού και της ιεράς παρακλήσεως προεξήρχε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος.

Ο Θεοφιλέστατος στην ομιλία του αναφέρθηκε στο γεγονός  της Μεταμορφώσεως  του Κυρίου και στα τρία γεγονότα που συμβαίνουν κάθε χρόνο στους Αγίους Τόπους:  α) Το Άγιο Φως το Μεγάλο Σάββατο,  β) Η Νεφέλη 6 Αυγούστου στην εορτή της Μεταμορφώσεως,  γ) Η στροφή προς τα οπίσω των νερών του Ιορδάνη ποταμού  κατά την εορτή των Φώτων. 

Μετά το πέρας των Ιερών Ακολουθιών, εντός του κοιμητηρίου, ετελέσθη ιερό τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως πάντων των εν τω κοιμητηρίω αναπαυομένων αδελφών. 

Κλείνοντας τον λόγο του ο Θεοφιλέστατος μετέφερε τις εγκάρδιες ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ  Χρυσοστόμου για έτη πολλά, ευλογημένα, θεοσκέπαστα και θεοφρούρητα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...