Παρασκευή 30 Αυγούστου 2019

Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΣΤΑ ΟΝΟΜΑΣΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΜΑΝΤΙΝΕΙΑΣ

Με λαμπρότητα εορτάσθηκε σήμερα, Παρασκευή 30 Αυγούστου 2019,  η μνήμη του Αγίου Αλεξάνδρου Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως, καθώς και τα Ονομαστήρια του Σεβ. Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλεξάνδρου, στην γενέτειρά του στο χωριό Πάπαρι Αρκαδίας.

Κατά τον Όρθρο και την Θεία Λειτουργία, στον ενοριακό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου, προεξήρχε ο εορτάζων Μητροπολίτης κ. Αλέξανδρος. Συλλειτούργησαν οι Σεβ. Μητροπολίτες Πατρών κ. Χρυσόστομος, Ιερισσού κ. Θεόκλητος, Μάνης κ. Χρυσόστομος και οι Θεοφιλ. Επίσκοποι Ωλένης κ. Αθανάσιος και Κερνίτσης κ. Χρύσανθος

 Συμπροσευχόμενος παρέστη ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ. Ιερώνυμος. 

Κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας ο Μητροπολίτης Μαντινείας χειροτόνησε σε Πρεσβύτερο τον Διάκονο Νικόλαο Τσαρούχη. 

Προ της Απολύσεως ο Μητροπολίτης κ. Αλέξανδρος ευχαρίστησε εγκαρδίως τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο για την τιμητική παρουσία του, τους παρισταμένους Αρχιερείς, τους εκπροσώπους των τοπικών Αρχών και Φορέων, καθώς και στο ποίμνιό του, που προσήλθαν να τιμήσουν τον Άγιο Αλέξανδρο, αλλά και τον ίδιο.

Τέλος, ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος ευχήθηκε στον Μητροπολίτη κ. Αλέξανδρο τα έτη του πολλά, ευλογημένα και ο Θεός να του δίνει δύναμη να ποιμαίνει την Μητρόπολή του.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...