Κυριακή 25 Αυγούστου 2019

Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΚΟΣΜΑ ΤΟΥ ΑΙΤΩΛΟΥ ΕΙΣ ΤΟ ΜΕΤΟΧΙΟΝ ΤΗΣ Ι.ΜΟΝΗΣ ΜΑΡΙΤΣΗΣ


Με κάθε θρησκευτική λαμπρότητα και με τις ευχές και ευλογίες Σεπτού Ποιμενάρχου μας Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου εορτάσθηκε η μνήμη του Αγίου ενδόξου Ιερομάρτυρος και Ισαποστόλου Κοσμά του Αιτωλού εις το Μετόχιον της Ιεράς Μονής Μαρίτσης εις Ζαβλάνι Πατρών, όπου από το έτος 1984 αποτεθησαύρισται η χαριτόβρυτος εικόνα του Αγίου.

 
Την παραμονή ετελέσθη Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ'αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος υπό του Πρωτοπρεσβυτέρου π. Κωνσταντίνου Ευαγγελάτου, Αρχιερατικού Επιτρόπου Ν. Ερινεού. Έλαβαν μέρος οι ιερείς, ο Αρχιμ. π. Γερβάσιος Παρασκευόπουλος, εφημέριος του Ιερού Μετοχίου, ο Πρωτ. π. Ιωάννης Κολώνης, ο π. Δημήτριος Φαρμάκης και ο π. Κωνσταντίνος Καραμπέρης.

Την κυριώνυμον ημέραν ετελέσθη Πανηγυρική Θεία Λειτουργία μετά θείου κηρύγματος υπό του Αρχιμανδρίτου π. Γερβασίου Παρασκευοπούλου. Συλλειτούργησαν οι ιερείς, ο Πρωτ. π. Γρηγόριος Πετρούτσος, ο οικονόμος π. Ανδρέας Γιαννακόπουλος, ο π. Απόστολος Παπασημακόπουλος και ο π. Κωνσταντίνος Καραμπέρης.

Το απόγευμα της εορτής ετελέσθη εν πληθούση εκκλησία Μέγας Αρχιερατικός Αναστάσιμος Εσπερινός μετ'αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος υπό του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κερνίτσης κ. Χρυσάνθου. Συμμετείχε ο Σύλλογος των εν Πάτραις Αιτωλοακαρνάνων "Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός" και η Στέγη Καλαβρυτινών και Φίλων Πάτρας "Αγία Λαύρα" . 

Εν συνεχεία ετελέσθη πάνδημος Λιτάνευσις της Ιεράς Εικόνος συνοδεία της Μπατίνας του Δήμου Πατρέων, του Συλλόγου των εν Πάτραις Αιτωλοακαρνάνων και της Στέγης Καλαβρυτινών. Μετά το πέρας της ακολουθίας παρετέθη εκκλησιαστικόν κέρασμα.

Έψαλλαν ο κ. Πέτρος Ρηγάτος, Νομικός Σύμβουλος της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών και οι Κωνσταντίνος και Παναγιώτης Τσίγγανος.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...