Κυριακή 9 Ιουνίου 2019

Η Εορτή του Οσίου Πατρός ημών Παναγή του Μπασιά του εν Κεφαλληνία, στα Κρύα Ιτεών των Πατρών


Με την δέουσα λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια εορτάσθη και εφέτος η Μνήμη του Οσίου Πατρός ημών Παναγή Ιερέως του Μπασιά του εν Κεφαλληνία, το διήμερο 6 και 7 Ιουνίου εις τον Ιερό Ναό του Αγίου Αντωνίου στα Κρύα Ιτεών των Πατρών.

Την παραμονήν της Εορτής, ετελέσθη ο Μέγας πανηγυρικός Εσπερινός προεξάρχοντος και ομιλούντος του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου π. Ειρηναίου Σωτηροπούλου προϊσταμένου του Ιερού Ναού Αγίας Ειρήνης Ριγανοκάμπου Πατρών και Αρχιερατικού Επιτρόπου της περιφερείας Μόβρης.

Την κυριώνυμον ημέρα της εορτής του Αγίου Παναγή, εις τον Όρθρον και την Θείαν Λειτουργίαν ιερούργησε και ομίλησε περί της βιωτής του Οσίου, ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Προκόπιος Κόρδας, ιεροκήρυξ της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών.
Εις τον Μεθέορτον Αρχιερατικόν Εσπερινόν και την Ιεράν Παράκλησιν, εχοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος, ο οποίος έλκει την καταγωγήν του εκ της νήσου του Αγίου.

Εν συνεχεία ετελέσθη Λιτάνευσις της Ιεράς Εικόνος και των λειψάνων του Οσίου, εις τους δρόμους της Ενορίας, τη συνοδεία Ιερέων της Μητροπόλεώς μας, πλήθους κόσμου και της μουσικής μπάντας του Δήμου Πατρέων.
Περαίνοντας τις λατρευτικές Ακολουθίες, ο προϊστάμενος του Ιερού Ναού, Πρωτοπρεσβύτερος π. Ιωάννης Δημητρόπουλος, ευχαρίστησε τον Άγιον Τριαδικόν Θεόν για τον λαμπρόν εορτασμόν που επεφύλαξε κι εφέτος εις την Ενορίαν διά τον Άγιον Παναγήν, ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατον Ποιμενάρχην μας, Μητροπολίτη Πατρών κ.κ. Χρυσόστομον, με την ευλογίαν του οποίου επραγματοποιήθη η Πανήγυρις, τον Θεοφιλέστατον Επίσκοπον Κερνίτσης κ. Χρύσανθον, το ιερατείον που προσήλθε στις Ακολουθίες, καθώς και άπαντας τους κοπιώντας και ψάλλοντας.

Μετά το πέρας των λατρευτικών εκδηλώσεων, ακολούθησαν κεράσματα που επιμελήθησαν κυρίες της Ενορίας και πλούσιο πολιτιστικό πρόγραμμα με παραδοσιακούς χορούς εις τον αύλειον χώρον του Ναού εις το οποίο συμμετείχαν, τα χορευτικά τμήματα του Συλλόγου «Νεαπόλεως Πατρών» και του Σωματείου "Φάρος Ποντίων Πατρών".
Τέλος αξίζει να αναφερθεί ότι σε όλες τις Ακολουθίες αναπεύθησαν προσευχητικές δεήσεις υπέρ ενισχύσεως και επιτυχίας όλων των μαθητών που διαγωνίζονται εις τας πανελληνίους εξετάσεις.






















































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...