Τρίτη 3 Ιουλίου 2018

Ο ΘΕΟΦΙΛΕΣΤΑΤΟΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΚΕΡΝΙΤΣΗΣ κ. ΧΡΥΣΑΝΘΟΣ ΣΤΟΝ Ι.Ν. ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ ΠΑΤΡΩΝ


Την Κυριακή 1η Ιουλίου 2018 ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος τέλεσε την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων Πατρών. 

Στην ομιλία του αναφέρθηκε στο θαύμα της θεραπείας των δαιμονιζομένων στη χώρα των Γεργεσηνών και στην συμπεριφορά των κατοίκων της χώρας εκείνης απέναντι στον Κύριο. Βλέποντας την αγέλη των χοίρων τους να πέφτει στη λίμνη υπό την επήρεια των πονηρών και ακαθάρτων πνευμάτων, οι Γεργεσηνοί ζήτησαν από τον Κύριο να αναχωρήσει από τη χώρα τους.

Παρόμοια δυστυχώς συμπεριφορά επιδεικνύουμε  και οι σύγχρονοι χριστιανοί διώχνοντας το  Χριστό από την πολιτεία, τα σχολεία, τα σπίτια και τις καρδιές μας.


Κατόπιν ο Θεοφιλέστατος ετόνισε την αγάπη των δύο Χριστιανών αδελφών αναργύρων ιατρών Κοσμά και Δαμιανού προς τον Κύριο και προς τον κόσμο προτρέποντας τους πιστούς να έχουν πάντοτε πνεύμα θυσιαστικής αγάπης.

Τέλος μετέφερε στους πιστούς τις θερμές εγκάρδιες ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου για χρόνια πάμπολλα, ευλογημένα και αγιασμένα. 

Στον Ιερό Ναό φυλάσσονται τεθησαυρισμένα Ιερά Λείψανα των Αγίων και Ιαματικών Αναργύρων.






















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...