Δευτέρα 25 Ιουνίου 2018

Το τριετές μνημόσυνο του Μακαριστού Μητροπολίτου Κεφαλληνίας κυρού Γερασίμου


Σε φορτισμένο και έντονα συγκινησιακό κλίμα ετελέσθη σήμερα 23 Ιουνίου 2018, το τριετές μνημόσυνο του αγαπημένου μας Μητροπολίτου Κεφαλληνίας Κυρού Γεράσιμου Φωκά, στην μεγάλη εκκλησία της Ιεράς Μονής του Αγίου Γερασίμου, στα Ομαλά.

Κατά την διάρκειας της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε η εις Πρεσβύτερον Χειροτονία του Διακόνου Γερασίμου Χαραλαμπάτου, ο οποίος υπήρξε πνευματικό τέκνο του Μακαριστού Γεράσιμου.

Στην αρχιερατική Θεία Λειτουργία χοροστάτησαν οι ΣεβασμιώτατοιΜητροπολίτες Κεφαλληνίας Δημήτριος και Λέρου -Καλύμνου και Αστυπάλαιας κ. Παΐσιος

Αξιοσημείωτο είναι πως στη σημερινή χειροτονία αλλά και στο μνημόσυνο συμμετείχαν πλήθος κληρικών από το νησί μας και όχι μόνο, ενώ οι πιστοί κατέκλυσαν την εκκλησία από νωρίς το πρωί, φανερώνοντας με αυτόν τον τρόπο την αγάπη που έτρεφαν και τρέφουν για τον πατέρα Γεράσιμο Φωκά.

Στο κήρυγμα του ο Μητροπολίτης Δημήτριος συμβούλευσε τον Γεράσιμο λέγοντας του ότι πάνω από όλα είναι ο Χριστός, ενώ αργότερα στη διάρκεια του μνημόσυνου τόνισε ότι σήμερα δεν είναι ημέρα λύπης, αλλά ημέρα μνήμης του μακαριστού Γεράσιμου.

Ο νέος Πρεσβύτερος Γεράσιμος Χαραλαμπάτος στην ομιλία του μίλησε για τη ζωή δίπλα στον Μακαριστό Γεράσιμο Φωκά ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και σε όσους τον βοήθησαν μετά την κοίμησή του με ιδιαίτερη αναφορά στον π. Δανιήλ.

Μετά το πέρας του Εσπερινού τελέσθηκε ιερό Τρισάγιο στον τάφο του Μακαριστού Μητροπολίτου Κεφαλληνίας κυρού Γερασίμου παρουσία της οικογένειας του Θανάση Φωκά.

Στις σημερινές θρησκευτικές εκδηλώσεις παρεβρέθησαν, μεταξύ άλλων, οι κ.κ. Βαγγέλης Κεκάτος, Άγγελος Κωνσταντάκης, Σπύρος Ματιάτος, Σωτήρης Κουρής, Γιάννα Κουλουμπή, Γιώργος Κοκκόλης, ο νέος διοκητής της Πυροσβεστικής κ. Ιωάννης Ράπτης, ο υποδιοικητής της Αστυνομίας κ. Γιώργος Γιαννάτος κ.α.

Ακολουθεί πλούσιο φωτορεπορτάζ και βίντεο.




























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...