Τρίτη 12 Ιουνίου 2018

ΑΠΟΤΜΗΜΑ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΛΕΙΨΑΝΟΥ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΛΟΥΚΑ ΤΟΥ ΙΑΤΡΟΥ ΣΤΟΝ Ι.Ν. ΑΓΙΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ


Σε κλίμα κατανύξεως και εν πληθούση εκκλησία τελέσθηκε, την Δευτέρα το απόγευμα 11 Ιουνίου, Ιερά Παράκλησις προς τους θαυματουργούς Αγίους της Εκκλησίας μας Νεκτάριο Επίσκοπο Πενταπόλεως και Λουκά Αρχιεπίσκοπο Συμφερουπόλεως και Κριμαίας τον Ιατρό. 

Οι πιστοί που προσήλθαν στον Ιερό Ναό είχαν την ευλογία να ασπαστούν αποτμήματα χαριτοβρύτων λειψάνων και των δύο Αγίων. 

Στην Ιερά Ακολουθία χοροστάτησε και κήρυξε τον θείο λόγο ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος, ο οποίος στην ομιλία του αναφέρθηκε στην κοινή πορεία των δύο Αγίων του 20ου αιώνος, οι οποίοι υπέστησαν διωγμούς, εξορίες, συκοφαντίες και κακουχίες. Και οι δύο Άγιοι αντιμετώπισαν με πίστη, υπομονή και προσευχή όλες αυτές τις δυσκολίες με σκοπό την δόξα του Κυρίου και τον αγιασμό τους. Για όλους αυτούς τους αγώνες έλαβαν από τον Κύριο το ιδιαίτερο χάρισμα, δια πρεσβειών τους, να επιτελούνται άπειρα θαύματα στους καταφεύγοντας στη μεσιτεία τους με πίστη. "Θαυμαστός ὁ Θεός ἐν τοῖς ἁγίοις αὐτοῦ".


Το απότμημα του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Λουκά του Ιατρού εκόμμισε προς ασπασμό και ευλογία ο Πρωτοπρεβύτερος π. Χαράλαμπος Οικονόμου. 

Ο Θεοφιλέστατος αφού έχρισε όλους τους πιστούς με ευλογημένο έλαιο ευχήθηκε από καρδίας καλό πνευματικό αγώνα και υγεία ψυχής και σώματος. 







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...