Παρασκευή 25 Μαΐου 2018

H MNHMH TΩΝ ΑΓΙΩΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΙ ΕΛΕΝΗΣ ΣΤΟΝ ΟΜΩΝΥΜΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΟΝΤΑ ΙΕΡΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΝΑΟ ΠΕΙΡΑΙΩΣ


Μεγαλοπρεπώς τελέστηκε στις  20 Μαϊου 2018 ο Πανηγυρικός Εσπερινός των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, στον ομώνυμο πανηγυρίζοντα Μητροπολιτικό Ναό στον Πειραιά.

Στον Πανηγυρικό Εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος, ενώ παρέστη συμπροσευχόμενος ο οικείος Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ.

Να αναφερθεί ότι ο φετινός εορτασμός έχει την ιδιαίτερη ευλογία να τίθεται προς προσκύνηση, η Τιμία Κάρα του Αγίου Αποστόλου Ανδρέα του Πρωτοκλήτου από την Πάτρα.

Πλήθος κόσμου συνέρευσε στον Μητροπολιτικό Ναό για τον πανηγυρικό εσπερινό, καθώς και για να προσκυνήσουν και να λάβουν δύναμη από την Κάρα του Αγίου Ανδρέου.

Την  Δευτέρα 21 Μαΐου η εορτή των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό στον Πειραιά.


Στην πανηγυρική πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος και συλλειτούργησαν ο Μητροπολίτης Πειραιώς και Φαλήρου κ. Σεραφείμ και ο Θεοφ. Επίσκοπος Χριστιανουπόλεως κ. Προκόπιος.

Να αναφερθεί ότι στην Θεία Λειτουργία παρέστησαν οι Αρχές του τόπου, ενώ ο Ναός ήταν κατάμεστος από πλήθος πιστών.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας πραγματοποιήθηκε λιτανεία της Ιερά Εικόνας των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης με την συμετοχή παραδοσιακών συλλόγων, μαθητών και του πολεμικού Ναυτικού.




























Πηγή: romfea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...