Παρασκευή 25 Μαΐου 2018

ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ


Το Σαββάτο 19 Μαρτίου 2018 πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη, ετήσια εκδρομή των Κατηχητικών Ομάδων του Ιερού Ναού Αγίου Νεκταρίου Πατρών.

Πρώτος σταθμός, ο Ιερός Ναός Αγίου Γρηγορίου Λουσικών Αχαΐας όπου  ο εφημέριος π. Κωνσταντίνος Στελλάτος υποδέχτηκε τα παιδιά και τους συνοδούς τους με εγκαρδιότητα και πολλή αγάπη, τους μίλησε για τον ιστορικό αυτό ναό τη Μητροπόλεως Πατρών και τους ξενάγησε στο Εκκλησιαστικό και Λαογραφικό Μουσείο της Ενορίας. Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος, ο οποίος παρέστη στην εκδρομή, δώρισε στο μουσείο παραδοσιακό, έγχορδο μουσικό όργανο από τη Μικρά Ασία το οποίο του προσέφεραν  πρόσφυγες της Μικρασιατικής καταστροφής.

Επόμενος σταθμός, η Γυναικεία Κοινοβιακή  Ιερά Μονή Μαρίτσης. Η Ηγουμένη και οι Μοναχές της Ιεράς Μονής υποδέχτηκαν το Κατηχητικό με πολύ αγάπη και προσέφεραν στα παιδιά του Κατηχητικού σχολείου καθώς και στους συνοδούς τους πλούσιο μοναστηριακό κέρασμα. 

Τελευταίος προορισμός το Ιερό Προσκύνημα Αγίου Νικολάου Σπάτων.


Στην προσκυνηματική εκδρομή συμμετείχαν μαθητές και μαθήτριες από όλα τα τμήματα των κατηχητικών ομάδων, οι γονείς τους, οι κατηχητές και οι κατηχήτριες τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όλα τα παιδιά που συμμετείχαν στο Ιερό Προσκύνημα εξέφρασαν και εξεδήλωσαν τον ενθουσιασμό τους για τα ιερά προσκυνήματα καθώς τα περισσότερα είχαν για πρώτη φορά την ευκαιρία να τα επισκεφτούν.

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος ευχαρίστησε τα παιδιά για την συμμετοχή τους στα Κατηχητικά Σχολεία της Ενορίας του Αγίου Νεκταρίου και τους γονείς τους που εμπιστεύονται τα παιδιά τους στην Εκκλησία και στην Ενορία. Ιδιαιτέρως συνεχάρη τα παιδιά για την ανάπτυξη ποικίλων δραστηριοτήτων καθ' όλη την διάρκεια του εκκλησιαστικού έτους, καθώς επίσης για την πραγματοποίηση εορταστικών εκδηλώσεων στην Ενορία.

























































































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...