Τετάρτη 23 Μαΐου 2018

Η ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΠΟΛΕΩΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ


Με την δέουσα λαμπρότητα εορτάσθηκε στην ενορία μας η μνήμη του εν Αγίοις Πατρός ημών ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ Επισκόπου ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΠΟΛΕΩΣ, εις τον οποίον είναι αφιερωμένο το Δεξιό κλίτος του νέου Ιερού Ναού του Αγίου Βασιλείου.

Την παραμονή της εορτής τελέσθηκε ο πανηγυρικός εσπερινός μετ΄αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος υπό του Αιδεσιμολ. Πρεσβυτέρου π. Γεωργίου Δημητροπούλου. Ο π. Γεώργιος στην ομιλία του έκανε λόγο για την αγιότητα στην ορθόδοξη παράδοση και πόσο σημαντική είναι η παρουσία των αγίων στην εκκλησιαστική ζωή.

Ανήμερα της εορτής τελέσθηκε ο όρθρος και η Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κερνίτσης κ. κ. Χρυσάνθου.

Ο Θεοφιλέστατος στην ομιλία του μεταξύ άλλων έδωσε πατρικές συμβουλές στους μαθητές προκειμένου να αντιμετωπίζουν της δυσκολίες της ζωής, με υπομονή και επιμονή, έχοντας ως παράδειγμα την ζωή των αγίων μας, τονίζοντας ότι «τα αγαθά κόποις κτώνται» .


Απευθυνόμενος δε στους εκπαιδευτικούς τους επαίνεσε για τον δύσκολο αγώνα που καταβάλουν για την μετάδοση στους μαθητές, της γνώσης, της ιστορίας, του πολιτισμού και των ηθικών αξιών και παραδόσεων του Έθνους μας, κάνοντας χρήση της ρήσης του Μεγάλου Αλεξάνδρου, ότι…: « Στους γονείς οφείλουμε το ζην, στους δε διδασκάλους το ευ ζην».

Ακολούθησε η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος και του Ιερού Λειψάνου του Αγίου, στον προαύλιο χώρο του ναού.













Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...