Πέμπτη 24 Μαΐου 2018

ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΜΝΗΜΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ


Την Κυριακή, 20 Μαΐου 2018, ημέρα μνήμης της  Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, ετελέσθη Θεία Λειτουργία και Ιερό Μνημόσυνο, προεξάρχοντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κερνίτσης κ. Χρυσάνθου, υπέρ αναπαύσεως των αδίκω θανάτω τελειωθέντων και αναιρεθέντων υπό των πολεμίων αδελφών ημών Ελλήνων του Πόντου.

Στην ομιλία του ο Θεοφιλέστατος αναφέρθηκε στους αγώνες τους πνευματικούς των 318 Αγίων Θεοφόρων Πατέρων που συνεκρότησαν την Αγία Α' Οικουμενική Σύνοδο το 325 μ. Χ. στην Νίκαια Βιθυνίας και στους αγώνες κατά της αιρέσεως του Αρειανισμού. Τόνισε πως, ως Ορθόδοξοι Χριστιανοί, πρέπει να καυχόμεθα εν Κυρίω που κατέχουμε αυτόν τον πολύτιμο θησαυρό της Ορθοδόξου αμωμήτου πίστεώς μας.

Στη συνέχεια ο Θεοφιλέστατος αναφέρθηκε στα φρικτά βασανιστήρια και μαρτύρια που υπέστησαν οι αδελφοί ορθόδοξοι Έλληνες του Πόντου.


Κατόπιν, σχηματίστηκε λιτανευτική πομπή η οποία ξεκίνησε από τον Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου και κατευθύνθηκε στην πλατεία Ποντιακού Ελληνισμού που ευρίσκεται επί των οδών Γεωργίου Παπανδρέου και Βενιζέλου.

Εκεί, ενώπιον της προτομής του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κυρού Χρυσάνθου του από Τραπεζούντος, ετελέσθη Ιερό Τρισάγιο, στο οποίο παρέστησαν εκπρόσωποι αρχών και φορέων της πόλεως.














Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...