Πέμπτη 24 Μαΐου 2018

ΠΑΜΠΛΗΘΗΣ ΣΥΝΑΞΗ ΣΤΗ ΛΙΤΑΝΕΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΟΥΧΩΝ ΤΗΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ


Με λαμπρότητα τελέσθηκε ο Μεθέορτος εσπερινός των Πολιούχων της Τρίπολης Αγίων Νεομαρτύρων Δημητρίου και Παύλου.

Στην Ακολουθία χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Θεσπιών κ. Συμεών, συγχοροστατούντων των Σεβ. Μητροπολιτών Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευσταθίου, Ύδρας κ. Εφραίμ, Πατρών κ. Χρυσοστόμου, Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου, Κορίνθου κ. Διονυσίου, Άρτης κ. Καλλινίκου,  Φωκίδος κ. Θεοκτίστου, Ιερισσού κ. Θεοκλήτου, Σταγών κ. Θεοκλήτου, Μάνης κ. Χρυσοστόμου,  Μαντινείας κ. Αλεξάνδρου και των Θεοφίλ. Επισκόπων Ωλένης κ. Αθανασίου και Κερνίτσης κ. Χρυσάνθου.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε πάνδημη λιτάνευση των χαριτοβρύτων Λειψάνων και της Ιεράς Εικόνος των εορταζόντων Αγίων, καθώς και του ράσου του Νεομάρτυρος Παύλου, στην οποία συμμετείχε λαοθάλασσα πιστών.


Τιμές απέδωσαν στρατιωτικό άγημα του 11ου ΣΠ και της 124 ΠΒΕ, η μπάντα της ΔΙ.ΚΕ Πελοποννήσου, και η Φιλαρμονική του Δήμου Τρίπολης.

Μετά το πέρας της λιτανείας ο Μητροπολίτης κ. Αλέξανδρος ευχαρίστησε τους προσκεκλημένους Αρχιερείς, τις τοπικές αρχές, αλλά και τους πιστούς και επικαλέσθηκε την χάρη των Νεομαρτύρων, ευχόμενος να σκέπει το λαό της Αρκαδίας, αλλά και ολόκληρης της Ελλάδας.

Πηγή: Arxon.gr



























































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...