Τετάρτη 11 Απριλίου 2018

Η ΜΝΗΜΗ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΝΕΟΦΑΝΩΝ ΜΑΡΤΥΡΩΝ ΡΑΦΑΗΛ, ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗΣ


Μέσα στο Αναστάσιμο κλίμα αλλά και με την δέουσα εκκλησιαστική λαμπρότητα εορτάσθηκε η μνήμη των Αγίων νεοφανών Μαρτύρων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης, των εν Λέσβω μαρτυρησάντων, στο Ιερό Ιερό Παρεκκλήσιο των Αγίων που ευρίσκεται στην Ενορία του Αγίου Νεκταρίου της πόλεώς μας.

Στις Ιερές Ακολουθίες και στη Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος. 

Στις ομιλίες του  ο Θεοφιλέστατος αναφέρθηκε στο γεγονός της Αναστάσεως του Σωτήρος Χριστού το οποίο ενέπνευσε το μαρτύριο των νεοφανών Αγίων. Οι Νεομάρτυρες στην καρδιά τους είχαν αγάπη για τον Χριστό και την Ελλάδα. 

Στα δύσκολα χρόνια της τουρκοκρατίας το νέφος των Νεομαρτύρων ενίσχυε τους υπόδουλους Χριστιανούς στην διατήρηση της Ορθοδόξου πίστεως και της αγάπης προς την Πατρίδα.  

Κλείνοντας παρέθεσε την φράση του αείμνηστου Φώτη Κόντογλου ο οποίος έλεγε: "για εμάς πίστη και πατρίδα είναι ένα και το αυτό. Όποιος πολεμά το ένα πολεμά και το άλλο".

Κατά την διάρκεια των Ιερών Ακολουθιών ο Θεοφιλέστατος μετέφερε τις θερμές, εγκάρδιες, Αναστάσιμες ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου και παρεκάλεσε τους πιστούς να προσευχηθούν, με όλη την δύναμη της ψυχής τους, για τους εν αιχμαλωσία Έλληνες Στρατιωτικούς που βρίσκονται στις φυλακές της Αδριανουπόλεως, ώστε να επιστρέψουν με το καλό στις οικογένειές τους και στα καθήκοντά τους.



















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...