Τρίτη 3 Απριλίου 2018

ΕΟΡΤΗ ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ ΕΠΙ ΤΗ ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΕΤΕΙΩ ΤΗΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η επετειακή εκδήλωση, για την 25η Μαρτίου 1821, των Κατηχητικών ομάδων του Ιερού Ναού Αγίου Νεκταρίου Πατρών, το Σάββατο 24 Μαρτίου 2018. Στην εκδήλωση συμμετείχαν παιδιά από όλες τις βαθμίδες του Κατηχητικού σχολείου, τα οποία παρουσίασαν θεατρικά δρώμενα, ποιήματα και τραγούδια αφιερωμένα στους αγωνιστές της Επαναστάσεως. Τα παιδιά συγκίνησαν το πολυπληθές κοινό και δίδαξαν όλους μας πως θα πρέπει να θυσιάζουμε τα πάντα στην ζωή μας για την πίστη μας, αλλά και για την ελευθερία της Πατρίδος μας.

Την επετειακή αυτή εκδήλωση έκλεισε με σύντομη ομιλία ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος, ο οποίος αναφέρθηκε   στη διπλή εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκους και της εθνικής παλιγγενεσίας του 1821. Ο Θεοφιλέστατος  προέτρεψε  να είμαστε πάντοτε έτοιμοι να δώσουμε  ακόμα και την ίδια μας την ζωή αν χρειαστεί για την πίστη και την πατρίδα μας.

Τέλος, ευχαρίστησε τους γονείς που εμπιστεύονται τα παιδιά τους στα Κατηχητικά Σχολεία, τους Κατηχητές για τον κόπο που κατέβαλαν να παρουσιαστεί η εορτή, τους μαθητές οι οποίοι μετέφεραν νοερά το κοινό στις δύσκολες εκείνες ημέρες του αγώνα, αλλά και όλους όσους παρευρέθηκαν στην εκδήλωση. 

Ο Θεοφιλέστατος κάλεσε όλους να ψάλλουν τον Εθνικό Ύμνο σε ένδειξη σεβασμού προς τους αγωνιστές και τις αγωνίστριες του 1821.

Η εορτή έκλεισε με τα τελευταία λόγια του Θεοφιλεστάτου που απευθυνόμενος σε μικρούς και μεγάλους είπε : "Παιδιά μου και αδελφοί μου να κρατήσουμε στην καρδιά μας για πάντα Χριστό και Ελλάδα."



 
























































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...