Τρίτη 16 Ιανουαρίου 2018

Ὁ Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρῶν κ.κ. Χρυσόστομος μέ νέους Φοιτητές τῆς Χριστιανικῆς Ἑστίας Πατρῶν


Με αισθήματα χαράς και ευγνωμοσύνης την Κυριακή 15 Ιανουαρίου, οι φοιτητές που φιλοξενούνται από τη «Χριστιανική Εστία Πατρών» δέχτηκαν στο σπίτι τους τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πατρών κ.κ. Χρυσόστομο τον πατέρα τους. Με την αμεσότητα που πάντοτε τον διακρίνει και μέσα σε πολύ φιλικό κλίμα ο Σεβασμιώτατος παρακάθησε -μετά από πρόσκληση του Διευθυντή κ. Δημητρίου Κεχαγιά, θεολόγου- στην ανακαινισμένη τραπεζαρία του χώρου φιλοξενίας και δείπνησε με τους φοιτητές.

Με τον δικό του ιδιαίτερο-πατρικό τρόπο συμβούλεψε, ωφέλησε, αστειεύτηκε με τους νέους, δημιουργώντας ένα πολύ όμορφο κλίμα για κουβέντα και λύσεις αποριών. Ύμνοι, τραγούδια και κάλαντα από διάφορα μέρη της Ελλάδος έδωσαν το δικό τους πρωτοχρονιάτικο χρώμα στην ευλογημένη αυτή συνάντηση. Κλείνοντας την όμορφη αυτή βραδιά ο εκπρόσωπος του Συλλόγου της Χριστιανικής Εστίας και επί χρόνια πολλά διατελέσας διευθυντής κ. Αναστάσιος Κωστόπουλος, αφού ευχαρίστησε και πάλι τον Σεβασμιώτατο γι’ αυτή την ιδιαίτερη τιμή και για την «Εστία» αλλά και για τους φιλοξενούμενους φοιτητές υπενθύμισε στον σεβαστό πατέρα την οικειότητα που αισθάνονται όλα τα μέλη της Χριστιανικής Εστίας απέναντί του και το ότι ο χώρος αυτός είναι το σπίτι του, πάντοτε ανοιχτό να τον δεχτεί και ως συνδαιτυμόνα και ως ένοικο.


Η έκδηλη χαρά ζωγραφισμένη στα πρόσωπα όλων δεν θα σβήσει για πολλές ημέρες, καθώς αυτή η επίσκεψη χρωμάτισε με τα ανεξίτηλα χρώματα της χαράς, της εγκαρδιότητας, της αγάπης, της ειλικρίνειας και της πνευματικής θαλπωρής τις καρδιές. «Να η ζωή που δεν τη νιώθει όποιος δεν έζησε μαζί μας, όποιος δεν είδε τη ζωή μας στη ζεστή αυτή φωλιά»!











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...